Veckans Analys med Aktietips, stockcharts365.com tittar på Bitcoin!

Välkommen till Investeringsskolan och Veckans Analys med Aktietips vecka 27

StockCharts365.com gör en analys på världens populäraste kryptovaluta, Bitcoin (BTC/USD).

Nedan ser du “Veckans analys med aktietips” från Bjørn Inge Pettersen från StockCharts365. Idag har har StockCharts365.com gjort en analys på världens populäraste kryptovaluta, Bitcoin (BTC/USD). Vad anser StockCharts365.  beträffande valutans fortsatta utvecklingen framåt? Läs vidare längre ned!

Häng först med på en genomgång av Investeringsskolans innehav, nu när vi går in i vecka 27.

Investeringskolans innehav

Hexatronic (HTRO), väljer vi att behålla tills den stöter på sitt motstånd vid 61,80 kr. Vi kommer sälja vid ca 61 kr och gör då en liten vinst.
BankNordik P/F Aktien ligger som sagt väldigt stilla men har gått upp senaste veckan och idag lite mer. Vi har inte fått sålt aktien, eftersom den handlas för lite. En bra reminder att inte köpa aktier där volymen är för låg. Vi kommer försöka sälja när tillfället ges och köpa något som har mer uppåtgående trend och större volym.
Per Aarsleff Holding  vi behåller detta välskötta företag som fortfarande visar på bra prognos framåt, och som går upp lite till idag.
MPC Container Ships en norsk aktie som vi väljer att behålla. De har mycket hög beläggning på sina fartyg och vi har fått en ny köpsignal i Vikingen. Vi köper eventuellt lite till.
BioInvent (se tidigare Veckans Analys nedan av StockCharts365.com) köpte vi och sålde igen vid 39 kr då aktien gick upp och stannade på ett motstånd för att sedan gå ned igen.
Svitzer Group A/S Kärnverksamheten i detta danska rederi består av tjänster inom bogsering och assistans till sjöburna fartyg för att manövrera in och ut ur hamnar och terminaler. Detta köpte vi en del av och väljer att behålla. Den långsiktiga trenden visar på uppgång.

Detta var investeringsskolan vecka 27. Ge oss gärna feedback och följ oss på FB och / eller Linkedin. Alla analys görs via Vikingen Financial Software. Nästa vecka (v 28) kommer vi ut som vanligt, men vecka 29 tar vi semester.

Världens populäraste kryptovaluta, Bitcoin (BTC/USD)

Teknisk analys av Bitcoin (BTC/USD)

BTC/USD hade en mycket stark uppgång från slutet av 2023 till 2024, och bröt sedan igenom både motståndsnivån vid den övre trendlinjen i den stigande trendkanalen, och även genom en betydande och mycket viktig teknisk motståndsnivå runt 60 000 USD ( jfr veckodiagram nedan).

Under de senaste månaderna, har BTC/USD konsoliderat sig över vad som nu är en betydande teknisk supportnivå för BTC/USD, runt 60 000 USD.

BTC/USD konsolideras nu inom en stor rektangelkonsolidering, och mellan den tidigare nämnda tekniska supportnivån runt 60 000 USD och en motståndsnivå runt 74 000 USD.

Ett etablerat brott mot en av dessa två nu viktiga tekniska nivåer kommer att bidra till att ge kommande signaler om den fortsatta utvecklingen framåt för BTC/USD.

RSI och Stochastics signalerar ytterligare uppgång för Bitcoin

I skrivande stund återhämtar sig BTC/USD något efter att ha varit nere och testat denna viktiga tekniska supportnivå runt 60 000 USD. Olika momentumindikatorer som RSI och Stochastics signalerar ytterligare uppgång för BTC/USD på kort sikt.

Nästa tekniska motståndsnivå är nu upp mot 50-dagars glidande medelvärde och runt 65 000 USD.

Ett avbrott över 65 000 USD skulle indikera en ytterligare uppgång till den viktiga tekniska motståndsnivån runt 74 000 USD.

Ett eventuellt avbrott över 74 000 USD kommer att trigga en stark teknisk köpsignal för BTC/USD, och där den då potentiellt nya och brantare stigande trenden (jfr veckodiagram ovan) indikerar en potential för runt 120 000 USD under de kommande 6-9 månaderna.

Om det skulle bli ett etablerat avbrott under USD 60 000-nivån kommer ytterligare nedgång att signaleras och nästa viktiga tekniska supportnivå kommer då att ligga runt 200-dagars glidande medelvärde, som ligger på cirka 52 000 USD.

Eftersom StockCharts365.com tolkar den övergripande tekniska bilden för BTC/USD idag, verkar en omtestning av motståndsnivån runt 74 000 USD under de kommande veckorna mest trolig.

Skulle det bli ett avbrott från denna konsolidering av stora rektangel, kommer det därför att utlösa en stark teknisk köpsignal för BTC/USD som då kommer att ha potential upp till runt 120 000 USD på 6-9 månaders sikt.

Värdefull information på Vikingens hemsida

Informationen på vår hemsida kan du kan dra nytta av helt utan kostnad

Här finns fyra inspelade filmer av vår mentor Peter Östevik om teknisk analys och om hur du bäst använder Vikingens olika Program, från Vikingen Mini, till BörsTrading och Maxi. Otroligt värdefull information finns i dessa fyra filmer.
Filmerna är på Svenska. Det mest köpta Vikingen programmet är Vikingen Börs, det kan du köpa här.

Här finns 20 talet korta, mycket pedagogiska filmer av Uffe Raahede. Filmerna ger dig den information du behöver för att komma igång med teknisk analys och Vikingen. Filmerna är på Danska. På samma sida som du hittar Uffe Raahedes filmer finns även ett webinarium med Lars Persson, som heter “Vikingen Basic Course”. 

Vad är Vikingens Investeringsskola?

Vikingens investeringsskola startade den 13 Maj 2024.  Vi har valt att satsa 10 000 kr SEK och hoppas att du tillsammans med oss vill lära dig hur du kan bli rik (-are) på börsen. Vår ambition är att du skall vilja följa med oss på resan från nybörjare till kunniga investerare. Har du mer än 10 000 kr att investera så är det givetvis ännu mer intressant, men principerna är de samma. Från och med 10/6 tillförde vi denna blogg mera värde genom att lägga till Veckans Analys och Aktietips” av StockCharts365.com. 

Vikingen visar vägen!

Genom Vikingen Financial Software och vår mentor Peter Östevik väljer vi de aktier / andra investeringsobjekt som är mest köpvärda här och nu. Följ oss gärna på FB och / eller Linkedin

Vikingen Financial Software vill påminna om att tidigare, positiva resultat inte alltid indikerar framtida vinster, och att all handel sker på egen risk.

Vänliga hälsningar
Catrin Abrahamsson-Beynon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *