Investeringsskolan lugnar ner tempot. Veckans Analys ser Biotekniska möjligheter!

Ta del av kunskapen på Vikingen!

Midsommarhelgen bjöd på fint väder, god mat för många av oss och Investeringsskolan lugnar ner sitt tempo. Vi kommer göra mindre korrigeringar under sommaren men i stort ligga lågt med vår handel. Se nedan vilka innehav vi har nu. Våra lediga stunder kommer fokuseras på att lära oss från all den kunskap som finns i inspelad form av utbildningar på Vikingens hemsida. Den kan du också ta del av helt utan kostnad!

Här finns fyra inspelade filmer av vår mentor Peter Östevik om teknisk analys och om hur du bäst använder Vikingens olika Program, från Vikingen Mini, till Börs, Trading och Maxi. Otroligt värdefull information finns i dessa fyra filmer.
Filmerna är på Svenska. Det mest köpta Vikingen programmet är Vikingen Börs, det kan du köpa här.
Eller varför inte utnyttja vårt sommarerbjudande tom den 30 Juni och få 25% rabatt på Vikingen Trading. Koden är WIKNOW2024

Här finns 20 talet korta, mycket pedagogiska filmer av Uffe Raahede. Filmerna ger dig den information du behöver för att komma igång med teknisk analys och Vikingen. Filmerna är på Danska. På samma sida som du hittar Uffe Raahedes filmer finns även ett webinarium med Lars Persson, som heter “Vikingen Basic Course”. 

Nedan ser du “Veckans analys med aktietips” från Bjørn Inge Pettersen från StockCharts365. Idag har har StockCharts365.com tittat närmare på ett mycket intressant svenskt bioteknikföretag. 

Investeringskolans innehav vecka 26

Hexatronic (HTRO), väljer vi att behålla. Aktien har gått ned senaste veckan men visar i Vikingen en en bra utveckling på lång sikt och har gått upp sedan vi köpte.
BankNordik P/F Aktien har legat väldigt stilla men har gått upp senaste veckan och idag lite mer. Vi har lagt in en säljorder på denna aktie på en nivå där vi gör en liten vinst.
Per Aarsleff Holding  vi behåller detta välskötta företag som fortfarande visar på bra prognos framåt och där vi gjort en liten trevlig vinst.
Bergman & Beving Aktiebolag ser. B Ett välskött bolag som nu utvidgar sin inköpsstrategi. Vi har gjort en liten vinst på denna aktie och väljer att hämta hem den nu. De aktier vi säljer lägger vi på vår bevakningslista, vi tycker Bergman & Beving är fortsatt intressant.
MPC Container Ships en norsk aktie som vi väljer att behålla. De har mycket hög beläggning på sina fartyg och aktien verkar bara gå i en riktning, uppåt!
BULL NVIDIA X5 NORDNET 1 sålde vi i slutet av förra veckan när aktien började gå ned, vilket vi är glada för. Vi har satsat lite på BULL GULD X8 NORDNET. Guldet går upp så vi hoppas att detta köp skall bli gynnsamt. 

Vi väljer senare i eftermiddag att köpa BioInvent (se Veckans Analys nedan av StockCharts365.com) för de medel vi gjort tillgängliga genom ovan försäljningar. Och så köper vi ytterligare två aktier som Vikingens Återförsäljare i Danmark finner intressanta (Lars Persson). Båda ser fina ut och är trygga investeringar på lite längre sikt nu när vi vill vara mindre aktiva under sommaren!

Alk Abello B A/S som utvecklar och säljer läkemedel på Global nivå inom allergi- och immunterapi. Produkterna säljs både som vaccin och i tablettform.
Svitzer Group A/S är ett danskt rederi. Kärnverksamheten består av tjänster inom bogsering och assistans till sjöburna fartyg för att manövrera in och ut ur hamnar och terminaler.

Det var veckans investeringsskola. Ge oss gärna feedback och följ oss på FB och / eller Linkedin. Vi ser fram emot din kontakt!

Ett svenskt, intressant Bioteknikföretag

StockCharts365.com har denna veckan tittat närmare på BioInvent International AB (Ticker på Nasdaq Stockholm: BINV). StockCharts365.com är inte ensamma om att tro på denna aktie, och aktien finns bland annat i Paretos svenska aktieportfölj, och nyligen den 7 juni upprepade Van Lanschot Kempen (Kempen) sin köprekommendation på BioInvent och höjde sitt kursmål för aktien till 55 kr (från tidigare 30 kr).

Kort om företaget BioInvent (BINV)

BioInvent är ett bioteknikföretag i kliniskt skede som upptäcker och utvecklar nya och förstklassiga immun-modulerande antikroppar för cancerterapi, med för närvarande tre läkemedelskandidater i fyra pågående kliniska program i fas I/II-studier för behandling av hematologisk cancer och solida tumörer respektive ett femte program som just har påbörjat klinisk utveckling.

BioInvents validerade, proprietära F.I.R.S.T™-teknologiplattform identifierar samtidigt både mål och antikroppar som binder till dem, vilket genererar många lovande nya läkemedelskandidater, för att driva företagets egen kliniska utvecklingspipeline eller för ytterligare licensiering och partnerskap.

BioInvent genererar intäkter från forskningssamarbeten och licensavtal med flera läkemedelsföretag i toppskiktet, samt från att producera antikroppar för tredje part i företagets helt integrerade tillverkningsenhet. Huvudkontoret ligger i Lund, Sverige.

För mer information om BioInvent (BINV) besök deras hemsidor:

https://www.bioinvent.se/en

https://www.bioinvent.se/en/investors

Teknisk analys av BioInvent (BINV)

BioInvent-aktien visar stark utveckling inom en kraftigt stigande trend och ytterligare tillväxt signaleras för aktien på både kort och medellång sikt. Aktien konsolideras i den mycket korta bilden efter att ha brutit över en viktig teknisk motståndsnivå runt 32,00 SEK (jfr veckodiagram). Aktien konsolideras nu mellan 32,00 SEK och 38,00 SEK och StockCharts365.com tror att ett uppbrott från denna konsolideringsformation kan komma inom kort.

Detta kommer att utlösa en ny teknisk köpsignal för aktien. Olika momentum indikatorer som RSI och Stochastics indikerar att aktien kan möta ytterligare uppgång på kort sikt. På uppsidan finns det därför ett visst tekniskt motstånd runt 38,00 SEK-nivån, men sedan blir det lite tekniskt motstånd tills upp till 50,00 SEK-nivån. På minussidan finns det betydande tekniskt stöd runt 32,00 SEK-nivån och runt 50-dagars glidande medelvärde på 30,00 SEK-nivån.

BEST Modellen ger köpsignal

BEST modellen ger också den nu köpsignal för BioInvent (BINV). Denna populära och effektiva modell har utvecklats av Peter Östevik. Han färdigställde modellen runt 2019 efter 30 års erfarenhet av teknisk analys och Vikingen. Den samlade tekniska bilden för BioInvent-aktien är därför positiv och ytterligare tillväxt signaleras för aktien på både kort och medellång sikt. StockCharts365.com ser en kortsiktig (1-3 månader) potential för aktien på cirka 50,00 SEK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *