Dag 1. Vikingens Investeringsskola, 13 Maj 2024!

Glad hund

Idag startar vi Vikingens Investeringsskola!

Jag och min kollega Freya Andersson har Peter Östevik som vår mentor och lärare. Peter har använt Vikingen under  många år och själv utvecklat flera modeller, bla en mycket användbar modell som heter BEST modellen!

Glad hund

Eftersom vårt kapital är relativt blygsamt så här inledningsvis (10 000 kr SEK) har vi i Vikingen under Tabeller – Börslista – tittat efter de aktier som stiger mest idag 13/5, och har ett bra pris för oss. Vi har analyserat aktiernas utveckling idag, den senaste veckan och månaden. Det vi vill se är att omsättningen i aktien är stark, dvs att den handlas mycket samt att flera modeller ger köpsignal. Vi har använt 4-5 modeller – bland annat Kursbandsmodellen och Multi RSI modellen. De modeller vi använt finns givetvis i Vikingen. Vi erbjuder fyra program från det lilla till det mest kompletta:  Vikingen Mini till Vikingen Maxi. Här kan du jämföra Vikingens program.

Vi gör vår utgallring av intressanta aktier i flera steg, vissa aktier har vi lagt på en bevakningslista och andra har gått igenom vårt och Vikingens nålsöga och blivit de vi investerat i, nämligen de nedan:

Gränges AB – bra lutning upp, lämpligt pris för oss, 137 kr
OEM Automatic har gått igenom sitt motstånd, visar fin trend upp, bra pris för oss, 113 kr
Hoist Finance (förvärvar konsumentfodringar), 57,50 kr, bra vimpelformation upp, inte mkt motstånd uppåt. Lite trist att de behövs dock, kan man tycka.
Premium Snack Nordic, endast 10 kr/ aktie, köper vi i liten mängd nu inför grillsäsongen. Lite nyttigare, hoppas vi.
Hexatronic (HTRO), bra fundamentala data och ett pris för oss, 40 kr / aktie. Köpt.

Flera aktier inom Sjöfart / Havsrelaterad verksamhet är intressanta, och vi valde att investera i:
Frontline Plc som ligger på NYSE och har mycket bra fart upp, och rätt pris för oss, 280 kr, den köper vi.

Så det var veckans första investeringar i Vikingen Investeringsskola! Nu är vi spända på hur det går! Nästa måndag (20 Maj) är vi tillbaka och då ser vi resultatet, och tar beslut beträffande vad vi vill behålla och vad vi vill sälja.

Vad är Vikingen Investeringsskola?
Och varför satsar vi så lite tänker du?
Vi är helt vanliga tjejer utan enorma besparingar som vill att du där ute tillsammans med oss skall lära dig hur du kan bli rik (-are) på börsen. Vår ambition är att du skall känna igen dig i oss och vilja följa med oss på resan från nybörjare till kunniga investerare. Oavsett om du är yngre och lite hungrigare med längre investeringshorisont (som Freya) eller om du är lite mer mogen med kortare tid kvar innan pensionen (som Catrin), hoppas vi att vår resa skall inspirera dig att lära dig mer om investeringar. Ta rygg på oss. Förhoppningen är att vår resa och ökade kunskap inom teknisk analys och aktiehandel skall få fler personer som just du att intressera sig. Det behöver inte vara mödosamt eller komplicerat att investera på börsen. Vi lär oss steg för steg tillsammans.

Fortsättning följer alltså!
Vi ses den 20 Maj!

Vänliga hälsningar
Catrin Abrahamsson-Beynon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *