Turbulent vecka i Vikingens Investeringsskola!

Vi startade positivt i Vikingens Investeringsskola den 27/5.

Därefter hände några oväntade saker. Idag den 31/5 har vi både sålt och köpt och ser fram emot nästa veckas utveckling. Häng med oss nedan i Vikingens Investeringskola och ta del av våra erfarenheter under innevarande vecka 22, 2024.

Dessa förändringar har vi gjort idag den 31/5 och så har veckan gått:

Gränges AB och Hoist har vi båda avyttrat idag och vi gick plus – minus noll på dessa.
OEM som vi sålde i måndags, gjorde vi en liten vinst.
24SevenOffice Group AB, denna aktie nådde en topp den 29/5 och då borde vi sålt. Eftersom vi är nybörjare så var vi inte tillräckligt uppmärksamma på detta. Och idag när vi tittar så ser vi tydligt i Vikingen att aktien stannat av. Vi läser också att företaget har bolagsstämma om 10 dagar. Vi hoppas givetvis det skall innebära ett lyft för aktien och att vi kan åka med uppåt (för att sedan sälja), men i skrivande stund är det osäkert vad som händer. Det kan gå både upp och ned. Vi väljer att behålla och avvakta. Inte bra att sälja en aktie som fallit tillbaka mot sitt motstånd.
Hexatronic (HTRO), denna behåller vi. Aktien har en bra utveckling på både kort och lång sikt.
Frontline Plc behåller vi. Den står ganska still just nu, men känns trygg.
LL Lucky Games AB sålde vi den 27/5. Vilket då var rätt beslut. Nu kommer man in på företagets hemsida igen.
Råvaran Silver – ambitionen var att vi skulle ha köpt silver i måndags. Ett Bull Certifikat var planen, som mycket riktigt gick upp under måndagen men sedan gått mest ned. Dessa riskfyllda investeringar köps och säljs oftast under samma dag och med pengar man är beredd att förlora. För oss blev det inget köp eftersom vi hade tekniska problem med den plattform varifrån vi handlar aktier och andra värdepapper. Men när vi nu tittar tillbaka var det bra att vi inte investerade i Silver.

Det vi köpt idag för de drygt 3000 kr SEK vi fick in efter ovanstående försäljningar har vi satsat i följande:
BankNordik P/F en Dansk Bank i vår prisklass, där vi i Vikingen idag får en tidig köpsignal via RSI (relative strength index). Aktien visar en fin uppgång och har bra fundamental data.
Per Aarsleff Holding  detta är ett mycket välskött företag som flera finansinstitut värderar högt. Aktien är både trygg på längre sikt och har en bra bit upp till den nivå då den kan komma att plana ut.
MyFirstApp Sweden AB den tredje och sista aktien vi köpte idag. Vi har haft denna på bevakning och nu går aktien upp igen. Dessutom kunde vi köpa många, då den kostade oss 2,42 kr / st.

Det var veckan som gick.
Inte riktigt som vi hade önskat men nu gäller det att titta framåt. Vi har inte förlorat något av det vi satte in av våra 10 000 kr men vår uppgång har mer än halverats. Bara att ta nya tag, göra om och försöka göra det bättre!

Vi är tillbaka igen på måndag eftermiddag den 3 Juni.
Då har vi lite nyheter att presentera. Investeringsskolans blogg kommer få ett tillägg.
Mer om detta då.

Vi ser fram emot att du följer oss på FB och / eller Linkedin.
Vi ses via denna blogg den 3 Juni igen. Trevlig helg alla investeringsvänner därute!

Vikingen Financial Software vill påminna om att tidigare, positiva resultat inte alltid indikerar framtida vinster, och att all handel sker på egen risk.

Vänliga hälsningar
Catrin Abrahamsson-Beynon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *