Vikingens Investeringsskola, så gick första veckan!

24SevenOffice's diagram i Vikingen

Så gick första veckan i Vikingens Investeringsskola!

I fredags, den 17/5 valde vi i Vikingens Investeringsskola, att avyttra Premium Snacks Nordic, vilket visade sig helt korrekt eftersom aktien hade nått sin peak. Vi köpte istället 24SevenOffice Group AB, som befinner sig i en uppåt trend, precis som Vikingen förutspått. Om vi ser på helheten i Vikingens Investeringsskola så har vi ökat 4,89 % på en vecka. Läs mer nedan.

24SevenOffice's diagram i Vikingen
24SevenOffice’s diagram i Vikingen. Diagrammet visar att det är långt till toppen och att aktien lämnat ett motståndsområde och nu trendar uppåt. Fin köpsignal i Vikingens månadsdiagram med BEST-modellen.

Analys av världsekonomin genom Vikingen
I morse tog vi Vikingen och Peter Östevik till hjälp och gick igenom utvecklingen på världens börser. De flesta börser brukar följa varandra (gäller oftast inte Nikkei), och de flesta börser trendar upp nu. Nasdaq och S & P går upp och Stockholmsbörsen knallar på uppåt. Så nu är läge att lämna de räntebärande investeringarna och ge sig ut och investera i aktier. Vi tittade även på råvaror, räntor och valutor genom Vikingen.

Nordsjöoljan står still, priset planar ut, och oljan tittar vi på för att förstå räntornas rörelser, som nu trendar nedåt, både de långa och korta räntorna.

USD har sjunkit lite det sista, men det är bättre för konjunkturen att USD stabiliserar sig på en lägre nivå och ligger stadigt där, än att den är volatil och hoppar upp och ned.

Genom Vikingen tittar vi även på råvaror som är en bra konjunkturindikator. Koppar (som bla används för ledningar i hus) går upp och har nått en topp, men fortsätter upp fortfarande. Rostfritt stål (här i ingår nickel) samt zink går också upp. Liksom silverpriset som stigit.

Samtidigt är det självklart stor oro i världen. Och det gör att guldpriset går upp, vilket alltså säger emot att konjunkturen är på väg att vända upp. Men i Vikingens Investeringsskola tror vi på en vändning.

De aktier vi satsar på vecka två är de nedan.
Gränges AB  vi behåller Gränges fastän den står still just nu, eftersom månadsdiagrammet i Vikingen visar uppgång.
OEM Automatic  vi köpte denna aktie eftersom den bröt igenom sitt motstånd och hade ett bra pris för oss. OEM visar nu ett utbrott ur en vimpelformation, så den behåller vi!
Hoist Finance (förvärvar konsumentfodringar), lite känsligt läge. Vikingens veckodiagram för denna aktie visar fin trend. Men vi bevakar denna aktie, och när den når ca 52 kr så kommer vi kanske att sälja!
Premium Snack Nordic, denna aktie sålde vi alltså 17/5.
24SevenOffice Group AB, som vi köpte 17/5, går fint uppåt, diagrammet ovan visar att det är långt till toppen och att aktien lämnat ett motståndsområde och nu trendar uppåt. Vi får en fin köpsignal i Vikingens månadsdiagram med BEST-modellen.
Hexatronic (HTRO), månadsdiagrammet i Vikingen visar att denna aktie bara påbörjat sin uppgång (120 kr har varit toppkursen). Dock kan aktien komma att plana ut vid 58-59 kr och då kommer vi troligen att sälja! Mer i nästa avsnitt av Vikingens Investeringsskola!
Frontline Plc som ligger på NYSE och tuffar och går. En favorit.

LL Lucky Games AB köpte vi idag 21/5. Det tillgängliga kapitalet vi kunde handla för (14 kr) valde vi alltså att satsa på LL Lucky Games som är en av de aktier som trendar mest uppåt när Vikingen analyserar aktier 5 dagar bakåt i tiden utifrån flera modeller. Och denna aktie kostar oss 0,650 kr per styck. Helt klart inom ramen för vår budget alltså!

Vad är Vikingen’s Investeringsskola?
Vikingens investeringsskola startade den 13 Maj 2024. Vi är två tjejer utan enorma besparingar som satsat 10 000 kr SEK och hoppas att du där ute tillsammans med oss vill lära dig hur du kan bli rik (-are) på börsen. Vår ambition är att du skall känna igen dig i oss och vilja följa med oss på resan från nybörjare till kunniga investerare. Oavsett om du är yngre och lite hungrigare med längre investeringshorisont (som Freya) eller om du är lite mer mogen med kortare tid kvar innan pensionen (som Catrin), hoppas vi att vår resa skall inspirera dig att lära dig mer om investeringar. Har du mer än 10 000 kr att investera så är det givetvis ännu mer intressant, men principerna är de samma.

Vikingen visar vägen!
Genom Vikingen Financial Software och vår mentor Peter Östevik väljer vi de aktier / andra investeringsobjekt som är mest köpvärda här och nu. Följ oss på FB och / eller Linkedin.

Förhoppningen är att vår resa och ökade kunskap inom teknisk analys och aktiehandel skall få fler personer som just du att intressera sig. Det behöver inte ta lång tid eller vara komplicerat att investera på börsen. Vi lär oss steg för steg tillsammans. Med Peter Östevik som vår mentor! Peter har använt Vikingen i 37 år och har utvecklat flera av programmets unika modeller, bla BEST Modellen!

Fortsättning följer! Häng med oss på FB och / eller Linkedin.
Vi återkommer troligtvis med en kortare uppdatering den 24 Maj!
Men annars ses vi den 27 Maj igen.

Vikingen Financial Software vill påminna om att tidigare, positiva resultat inte alltid indikerar framtida vinster, och att all handel sker på egen risk.

Vänliga hälsningar
Catrin Abrahamsson-Beynon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *