Säljsignal i Alfa Laval – 20190207

Många säljsignaler idag i Alfa Lavals aktie. Det är en reaktion på senaste rapporten från Alfa Laval. Bolaget går fortfarande riktigt bra, omsättningen ökade till och med. Dock blev t.ex. vinsten något sämre än förväntat, 1,8 miljarder mot förväntat 2 miljarder.  Bolaget tjänar fortfarande mycket pengar. Man ökar till och med utdelningen från 4,25 till 5 kronor per aktie.

I veckodiagrammet kan vi se en vändning i one-week-reversal, som är en omslagsformation. RSI har en dubbeltopp och vänder ned. Volymen ökar samtidigt som kursen går ned. Senast betalt är lika med senaste betalt. Mycket tyder på att aktien fortsätter ned. Fabege, Securitas och ÅF har liknande säljsignaler. Telia ser också svag ut. Använd Vikingen och sälj i tid!

Nedåt finns det två stöd som syns tydligt, 184 kr och 163 kr.

Det är viktigt att sälja i tid. Kanske köpa något annat? Själv har jag köpt Powercell, Hexagon, Axfood, Thule och Genovis. Jag kommer att sälja dem om veckotrenden bryts.

 

Köptips

Några andra som ser bra ut är och har mer att ge, kan vara: Astrazeneca, Arjo, Boliden, Castellum, Essity, ICA-gruppen, Investor B, Kungsleden, Netent, Nordea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *