Portfölj som ökar i värde

OMXS30 Index

Värdepapper som ökar i värde

Vikingen Portfolio är en portfölj som ökar i värde. Tack vare signaler från Vikingen är nu alla aktier sålda. Totalt blev det PLUS 3,3% för aktierna i år. Grattis till dig som agerat enligt tipsen. I onsdags skickades ett tips till Vikingen-användarna att köpa säljoptioner i OMX och ställa ut köpoptioner i Swedbank.

Tips

Atlas Copco har en stor huvud-skuldra-formations som indikerar en nedgång på 40-50 kr. Mums för den som köper en säljoption i Atlas eller blankar. Förutom Atlas är det fler som har hög fart nedåt: Bonava, Castellum, Electrolux, Fenix Outdoor, Getinge, Husqvarna, Munksjö, SAAB, Securitas, SKF, Stora Enso, Swedish Match, Telia och Traton. Övriga aktier på mest omsatta listan verkar nu (lunchtid fredag 28 feb) ha kommit ned till sina stöd. Det vill säga de stannar upp, eventuellt går upp kortsiktigt…. men sen? Enligt bilden ovan har nu börsen kommit ned till ett stort stöd; men tänk om den går vidare ned till nästa stöd? Då blir det en ytterligare nedgång med 11%.

Vikingen Portfolio

Tack vare säljoptionen och de utställda köpoptionerna har portföljen ökat med 12 % i år. Samtliga kvarvarande aktier har sålts i portföljen.

Även i USA börjar oron att sprida sig nu när fler länder i Europa och Afrika blir drabbade… och vi med i Danmark-Norge-Finland-Sverige. Fabriker stänger, transporter ställs in…. Råvarupriserna går ned, antagligen för att efterfrågan nu sjunker snabbt. Guldet går starkt upp. Det går att tjäna pengar på nedgången.

1. Sälj aktier
2. Utfärda köpaktieoptioner
3. Köp OMX-index säljoptioner och Bear-Certifikat
4. Se över fonderna, flytta till räntebärande och/eller med guldgruvor.

Sälj/Sell/Sælg Arise, Danske Bank, EQT, Eurobattery Minerals, Inzile, Jyske Bank, Powercell Sweden, Pricer B, Sagax A, Tele2A, Toadman Interactive

Ställ ut (utfärda) SWEDA0C140 (nu cirka 9,20 kr) och SWEDA0C130 (nu cirka 17,5 kr). Det gör du genom att trycka på sälj och lägger kursen på köparens bud, fast du inte har dem. Meningen är att köpa tillbaka dem billigare. Köp tillbaks dem om de ökar med 10% i värde. Ovanstående väl omsatta aktier är det också mycket intressant att utfärda (sälja) köpoptioner i.

Ta hem vinsten i säljoptionen OMXS300P1740, eftersom börsen kan stanna upp här ett tag.  Står i Cirka 125 kr, Dvs 1 post motsvarar 12500 kr. Den kostade 54 kr i förrgår när Vikingen-användarna fick tipset. En ökning med 130%!

Framåt

För att få en portfölj som ökar i värde, måste vi förstås satsa på värdepapper som ökar. Vågar investerarna sitta med aktier över helgen, eller ser fonderna det som ett läge att handla billigt? Tittar vi tekniskt på kursen, så trendar den nedåt, stångar sig mot stödet. Tekniskt blir prognosen att Nasdaq/S&P bryter igenom stödet och går ned. Igår var det dramatiskt. Nasdaq föll handlöst den sista halvtimman under stor handel. OMX har redan kommit ned till sitt stöd, Nasdaq har en bit kvar från 8400 ned till 8000. Det betyder i så fall 4-5% till i nedgång. Dock kommer nog börsen att öppna rätt så lugnt… men sen?

BEAR-certifikat som ökar i värde?

Det finns Nasdaq Bear certifikat som ökar i värde om Nasdaq-börsen går ned mer och fort. Risken med ett Bear-certifikat över helgen, är att priset blir sämre för varje dag bara på grund av tiden. Står börsen stilla, eller bara rör sig svagt nedåt, förlorar man pengar på Bear-certifikatet. Eller tänk om någon storfond får för sig att köpa när handeln EFTER att börsen här har stängt… I så fall trycks Nasdaq upp och Bear-certifikatet faller i värde utan att du kan göra något.

 

 

All handel sker på egen risk.

Mitt eget innehav består av Veg of Lund, Saltängen och Nasdaq Bear 8x. Sålde nyss OMXS30 säljoptioner med 100% vinst i snitt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *