Pessimistiskt sentiment på guldmarknaden är en möjlighet

Guldpriset har precis haft sin sämsta månadsutveckling sedan februari. Nuvarande sentiment på guldmarknaden verkar vara pessimistiskt, särskilt när priset på ädelmetallen nu handlas under 1 950 dollar.

Guldpriset har precis haft sin sämsta månadsutveckling sedan februari. Nuvarande sentiment på guldmarknaden verkar vara pessimistiskt, särskilt när priset på ädelmetallen nu handlas under 1 950 dollar.

Det kan vara så att priset på guld kommer att trenda ännu lägre inom en snar framtid. Men samtidigt kan detta vara den bästa tiden att gå in på guldmarknaden för att skydda sig mot växande recessionshot.

Vid den här tiden på året är ofta den bästa tiden att gå in i guld och även silver. Orsaken till det låga guldpriset är centralbankernas attityd och sannolikt också farorna med ytterligare bankkriser som försvunnit ur sikte.

Om guld och silver fortsätter att falla i pris kommer detta i sin tur att locka nya investerare. Enligt en Kitco News Survey trodde 41 procent av nästan 1 000 tillfrågade analytiker att guldpriset skulle stiga igen den här veckan, 42 procent förutsåg guldpriserna falla ytterligare, och resten var neutrala.

Naturligtvis finns det också analytiker som är extremt positiva och pekar på guldets långsiktiga skyddande funktion. Detta är viktigare än kortsiktiga alternativkostnader. Ur ett diagramperspektiv är en återhämtning av guldpriset till cirka 1 940 US-dollar och sedan till och med i riktning mot 2 000 US-dollar i slutet av juli möjlig. Spekulanter och investerare ska därför inte avskräckas just nu, utan dra fördel av förmånliga ingångspriser.

Källa: Vikingen.se

Om Vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter, kursdata, tabeller och börskurser kan du sortera ut de mest intressanta ETFerna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *