Nytt köp i Vikingen Portfolio

Strong Trend in Monolithic Powers

Nu byts en aktie och ett nytt köp görs i Vikingen Portfolio. En aktie har brutit sin uppåtgående trend. Generellt har de norska aktierna gått sämst och FrontLine är också nära att bryta sin uppåtgående trend, men ännu inte. Vikingen Portfolio har som helhet gått upp cirka 6,8 % sedan årsskiftet, mycket tack vare MYFC Holding som gått upp cirka 65%. På börserna är det kortsiktiga vinsthemtagningar just nu. Många aktier kommer ned till sina trendlinjer. Om respektive aktie går först ned till sin trendlinje och sedan upp igen, har vi en bekräftad trend. Det vill säga en ny köpsignal. Med andra ord: det som verkar dåligt idag, kan omvandlas till en köpsignal imorgon. Har några högutdelande aktier gått ned och ger nu ännu bättre direktavkastning?

Sälj/Sell Kongsberg

Nu har den första aktien brutit sin uppåtgående veckotrend, Kongsberg Automotive på Oslo-börsen. Min erfarenhet är att aktier som bryter sin uppåtgående veckotrend, fortsätter antingen ned, eller går sidledes. Men jag kan ha fel. Kongsberg köptes för att den var översåld, brutit sin nedåtgående trend och köpsignal från formationen dubbelbotten. Jag tror att nedanstående aktie har större möjligheter.

Kongsberg Automotive
Broken trend in Kongsberg Automotive

Köp/Buy i Vikingen Portfolio: Monolithic Power – Nasdaq

Av Sverige/Danmark/Norge/Usa, ser USA bäst ut just nu. Därför väljer jag att leta efter en vinnare där. Förutom Monolithic Power, som ser bäst ut på lång sikt, kommer här fler köpvärda aktier på Nasdaq-börsen. Klicka här: https://www.vikingen.se/aktietips-pa-nasdaq-borsen/

Kort om Monolithic Powers Systems:
Monolithic Power Systems konstruerar och tillverkar lösningar för energihantering. Företaget tillhandahåller effektomvandlare,  LED-belysning, lastbrytare, cigarettändaradaptrar, laddare, positionssensorer, analog ingång och andra elektriska komponenter.

Monolithic Power Systems har sina kunder globalt. Företaget grundades 1997 och har sitt huvudkontor i Kalifornien, USA.

Detta tips har först skickats ut till Vikingen-användare och de som har nyhetsbrev. Därefter läggs det ut här på hemsidan.

 

Bakgrund

I flera års tid har det funnits en efterfrågan om Vikingen-bolaget kan ordna med en fond eller liknande. Det gjordes ett försök under 2017/2018 med några få utvalda personer. Det resulterade i en vinst på 17%. Börsen gick samtidigt ned 3%. Tyvärr saknade vi kapital för att starta en fond, det krävs cirka 3 miljoner per år.

Å andra sidan vore det bra om resultatet kan komma till nytta för fler av den fina modell som Peter Östevik tagit fram. Den ger de bästa signalerna som Peter har sett under sina 33 år med Vikingen. Vi kallar den för BEST och kommer med nästa version av Vikingen.

Vi kommer att presentera köptips en gång per månad, eller när en aktie byts ut. Alla aktier bevakas varje vecka. Vi kommer att skriva om någon aktie bryter sin uppåtgående trend. Det vill säga, ni kommer även att få säljsignalerna.

Tanken är att vi ska ta fram de långsiktigt bästa aktierna. Skapa gärna en objektlista i Vikingen och tjäna eventuellt en slant du också. Vi kan förstås inte lova att det blir vinst. Klicka på länken och läs tipsen.

https://www.vikingen.se/vikingen-portfolio-jan-2020/

Mer om Vikingen: https://www.vikingen.se/products/detailed-comparison/

Vikingen hjälper dig att sälja i tid och att hitta möjliga vinnare!!

God fortsättning!!
Peter o Magnus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *