KappAhl sparar kostnader och får upp resultatet

KappAhl släpper idag en förbättrad rapport. KappAhl jobbar med att sänka sina kostnader, främst genom att lägga ned olönsamma butiker och sänka lönekostnaderna. Dock är Cash Flow fortfarande negativt och det kan ju inte fortsätta. Det tar tid att vända ett stort skepp, men de är på väg. Bolaget börjar må bra och aktien ser intressant ut, aktien kan gå upp riktigt mycket.

Första kortsiktiga motståndet är de köpare som tidigare har köpt för runt 18.50 kr och som nu ser en chans att sälja. Dagens volym är mycket hög och tyder på att aktien kan gå över 18.70. Om den gör det, finns det en stor chans att vågen når upp till 23,50 kr. Det finns med andra ord en chans att aktien går upp med ytterligare 25%. Men… aktien behöver gå över 18.70 för att det ska vara en ordentlig köpsignal.

Enligt modellen (relativt styrke signal) har aktien varit mycket översåld som nu övergår i något positivt. Ser bra ut. Om utdelningen behålls, ser direktavkastningen mycket intressant ut.

 

Skribenten har själv inget innehav i KappAhl och har inga kopplingar till andra aktörer som tjänar på det här tipset, förutom de som läser denna blogg. Syftet är att hjälpa användarna av Vikingen att göra bättre affärer samt att göra andra intresserade av att börja med Vikingen och kunna tjäna mera pengar på börsen. All handel sker på egen risk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *