Hitta kursvinnare i nedgången – hur går börsen?

“Peter… kan du berätta hur börsen kommer att gå? Du som har hållit på så länge borde ju veta..”

-Nja, så lätt är det inte även om man har 30 års erfarenhet. Erfarenheten säger snarare att man bör vara ödmjuk i sina uttalanden. Men jag kan berätta hur jag resonerar.

  1. Acceptera att det är som det är – önska inget – läs inte in sådant som inte finns i graferna.
  2. Varje dag är en ny dag, ett oskrivet blad.
  3. Acceptera att andra har mer information än dig.
  4. Acceptera att många banker/mäklare skickar ut information som gynnar dem själva – de vill ha courtage – det är så det fungerar. Var kritisk till tips – ett köptips kan komma från någon som vill sälja.

Om kommande börstrend i närtid:

Under måndagen vände de flesta börser ned efter att ha gått upp till sina motstånd. Det blir en positiv liten trend upp om nästa botten blir högre än förra botten. Om det händer, bör också omsättningen öka i botten eller strax efter botten. Går börserna ned till förra botten eller lägre, tror jag att börserna fortsätter ned. Jag tittar mest på Nasdaq 100 och S&P 500.

Nuvarande lång trend

Uppåtgående trend i NASDAQ 100 är bruten. Det normala är att trenden bryts kraftigt efter en lång tids uppgång. Går ned till närmaste stöd, vänder upp mot trendlinjen (där vi är nu) och sedan kommer nästa nedgångsvåg. Det går dubbelt så fort ned som upp. Men det är förstås tumregler som inte alltid infaller.

Stock Picking (hitta aktier som går emot trenden, eller är först att vända upp)

ITAB Shop Concept verkar kraftigt fundamentalt undervärderad. Nedan visas ett utdrag ur Vikingen med de senaste 15 års årsredovisningarna. Här kan man se en imponerande omsättningstillväxt.

Teknisk köpsignal i form av en låg vändning i RSI (Relativt Styrke Index) och dubbelbotten i RSI.

För dig som har Vikingen eller vill testa Vikingen: Välj ITAB Shop Concept. Klicka på Visa – > Nyckeltal ->(eventuellt högerklicka i tabellen och välj Nyckeltal -> Delphi Finansanalytiker).

ITAB

Övriga aktier som ser bra ut kan nämnas:Tele2, Panion, MAHA Energy, Double Bond, Zutec, Devport, Medicover, SEATWIRL, Eolus Vind, MIPS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *