Equinor, Oslo, utbrott uppåt ur rektangel

En rektangel, det vill säga när man kan rita lodräta linjer mellan 2 bottnar och och mellan 2 toppar, har uppstått i Equinor. Dessutom har kursen just nu brutit ut uppåt. Det som tidigare var en motståndslinje, har nu blivit ett stöd.

Ett stöd är där många människor finner kursen prisvärd och vill köpa. I det här fallet är det många som köpt runt 220 och en del av dem har missat uppgången. Om kursen går tillbaka, kan de vara intresserade av att hoppa tåget och köpa och då går kursen upp igen. Det är ju det teknisk analys handlar om, börspsykologi.

För att uppskatta hur mycket kursen troligtvis kommer att röra sig i denna våg, tar man skillnaden mellan toppen och botten i rektangeln och lägger på det på motståndsnivån. I det har fallet är skillnaden cirka 15 kr, motståndet (numera stöd) låg på 220. 220+15=235 NOK. Sedan bör man också titta bakåt, för att se om det ligger något motstånd bakåt i tiden. Därefter kan man justera uppskattningen (estimatet) till 235 kr +/-. I det här fallet är det all-time-high, så det finns inga tidigare motstånd.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *