Ensam hemma och inflationen

"Ensam hemma"-fans har blivit förvånade över en häpnadsväckande 264 procents ökning av de amerikanska livsmedelspriserna sedan filmen släpptes 1990. Under samma period har den federala minimilönen endast ökat med 90,78 procent. Den federala minimilönen ligger för närvarande på 7,25 dollar per timme och var på 3,80 USD 1990.

“Ensam hemma”-fans har blivit förvånade över en häpnadsväckande 264 procents ökning av de amerikanska livsmedelspriserna sedan filmen släpptes 1990. Under samma period har den federala minimilönen endast ökat med 90,78 procent. Den federala minimilönen ligger för närvarande på 7,25 dollar per timme och var på 3,80 USD 1990.

1990, när Ensam Hemma släpptes uppgick Kevin McCallisters inköpslista, en minnesvärd del av filmen, till 19,83 dollar, drygt 200 kronor.

Spola framåt till 2023, och kostnaden för samma föremål har skjutit i höjden till 72,28 USD, nästan 760 kronor, vilket tydligt illustrerar prishöjningen på 264 procent under åren.

Föremålen på Kevin McCallisters inköpslista inkluderade en halv liter mjölk, en halv liter apelsinjuice, en TV-middag, bröd, fryst mac and cheese, tvättmedel, plastfolie, toalettpapper, ett paket leksakssoldater och torktumlare lakan.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv. Vikingen är ett av Sveriges äldsta aktieanalysprogram.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *