Dags att sälja aktier

Läge för att sälja aktier

Nu är det dags att sälja aktier för att minska risken och köpa skydd för portföljen. Många börser går ned. Trendbrott i veckodiagram gör att det är viktigt att ta hem vinster, eller köpa säljoptioner.

 

Sälj aktier i Vikingen Portfolio, cirka 45% uppgång i år

Svenska börsen har brutit sin uppåtgående trend i veckodiagrammet och två av aktierna har gjort detsamma. Känns fel att sälja Byggmax, men måste vara konsekvent i handlandet. Byggmax hade nyligen en bra rapport, se länken nedan. Volati har, förutom trendbrott, en one-day-key-reversal för någon dag sedan. I Westwater är det för stor rörelse för att tillhöra den här portföljen, så den utgår med en fin vinst. Risken för en nedgång på börsen har ökat betydligt och därför är det bra att skydda portföljen med en säljoption på OMX

Sälj
ByggMax
Volati
Westwater Resources

Köp
OMXS300W1725    53,75    406    201028

OMX säljoption som är giltig till och med 20 november 2020. Det går förstås att köpa andra säljoptioner för att skydda portföljen, men den här har flest köppoäng i Vikingen Option.

Tolka optionssymbolen

OMXS30= Stockholsbörsens index OMXS30, 0=år 2020, W=Säljoptioner börjar med bokstaven M för Januari, W=November, 1725= Lösenindex som man spekulerar i fram till tredje fredagen i November. Det vill säga står index i 1700 den 20 november, är säljoptionen värd 1725-1700=25. Har du köpt en option, är den värd 2500 kr. Man multipicerar med 100. Om börsen står över 1725, är optionen värdelös. Det blir inte mindre än noll. Erfarenheten säger att äga optioner är bara bra när börsen rör sig mycket. Till exempel, går börsen ned mycket och fort, tjänar man mycket på säljoptionen. Står börsen still, går ned sakta eller går upp, faller den snabbt i värde.

 

I min egen privata portfölj har jag Westwater, Veg of Lund, OMXS300W1690, BEAR CAC X15 SG  (men det kan ändra sig fort).

Tjäna pengar i nedgång

Det går att bevaka optioner, certifikat med mera i Vikingen Option. I Vikingen Option ingår en unik modell som har haft en mycket vinstchans, Delphioptioner01 som Erland Holmlund skapade.

Till alla Vikingens paket går det att lägga till optioner, certifikat, ETF:er, Hedgefonder med mera. Det vill säga; det går att tjäna pengar även när börsen går ned!

Om Vikingens paket: https://www.vikingen.se/products/detailed-comparison/

Om Vikingens tillägg: https://www.vikingen.se/products/additional-datasets/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *