BÖRSERNA FALLER – TJÄNA PENGAR I NEDGÅNGEN

USA-börserna föll stort i natt. Det viktiga indexet S&P 500 har nu brutit sin långa uppåtgående trend och därmed är risken stor att USA-börserna kommer att falla mycket mer. I Vikingen kan man se att speciellt börserna i USA, Sverige, Frankrike, Spanien och Frankrike kan vara de börser som faller mest, Varför? Därför att de har stora formationer som pendlar inom ett stort område och stödet nedåt ligger långt ifrån kursen idag. Nästa rörelse brukar vara lika stor som inom området.

Sälj aktier och aktiefonder, eller köp ett skydd i form av sälj indexoptioner.

Det finns nu en chans att tjäna stora pengar i nedgången genom Bear-certifikat, säljoptioner, minishorts etc. Nedan är ett exempel på ett Bear certifikat för Franska börsen, CAC40. X7 innebär att certifikatet rör sig 7 gånger fortare än indexet. Går index t.ex. ned lika mycket som Nasdaq, kan det bli 7×4 procent idag, 28 %. På en enda dag! Men var vaksam, det går lika fort åt andra hållet.

Vilken Bear är bäst? Det är som att kasta pil just nu, alla verkar gå bra. Själv har jag Bear DAX X15 och säljoptioner i några bolag. Inga aktier. PPM-aktiefonderna har jag flyttat till räntefonder.

Viktigt att följa Bear-certifikaten. Du kan se dem i Vikingen med abonnemangen SE-ETF, Certifikat och Index- och råvarucertifikat. Finns i webshopen om du inte har dem.

God jakt!! Nu finns chans att tjäna stora pengar (om börserna rör sig mycket).

Comments
 • Tacksam för informationen !
  Mycket bra om någon signal kunde ges enl. Er uppfattning när det är dags att köpa.
  Jag har senaste åren endast handlat med Globala fonder.

  • Hej
   Jag hoppas att du läser tipsen under Latest news eller på Vikingens twitter. Där har jag skrivit om att börsen har vänt upp. Förhoppningsvis fick du även ett mail för några dagar sedan om det.
   /Peter Östevik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *