Bitcoin såg låg volatilitet under februari månad

Kryptovalutor och volatilitet går hand i hand, men den ledande kryptovalutan bitcoin såg låg volatilitet då mer traditionella tillgångar fylldes av inflationsrädsla och stigande räntor under februari månad.

Kryptovalutor och volatilitet går hand i hand, men den ledande kryptovalutan bitcoin såg låg volatilitet då mer traditionella tillgångar fylldes av inflationsrädsla och stigande räntor under februari månad.

“Bitcoin rörde sig bara 0,03 procent förra månaden i amerikanska dollartermer, vilket gör februari 2023 sannolikt till den minst volatila i historien”, noterade en Cointelegraph-artikel att kryptovalutan handlades inom prisnivån 22 000 till 24 000 dollar. “Data från Coinglass efter den månatliga stängningen bekräftar att BTC/USD praktiskt taget inte gick någonstans under fyra veckor i sträck.”

Dessutom är bitcoins pris faktiskt upp över 40 procent hittills jämfört med S&P 500:s vinst på 3,4 procent. Den ledande kryptovalutans pris sjönk över 60 procent förra året, vilket gjorde den till en volatil upplevelse för investerare när den följde aktier och obligationer nedåt mitt i inflations- och penningpolitiska åtstramningstryck.

Samma korrelation sprider sig över i år när marknaderna pressar på för att rally även om rädslan för inflation och stigande räntor har smugit sig tillbaka till kapitalmarknaderna igen. Som sådan kommer digitala och traditionella tillgångar återigen att förbli fixerade på den amerikanska centralbanken Federal Reserve med avseende på penningpolitiska beslut under resten av året.

Fed är medveten om att inflationen inte kommer att försvinna någon gång snart. Ändå visar bristen på volatilitet under februari månad bitcoins mognad som en tillgång, särskilt med ett tillflöde av fler institutionella investerare som översvämmar utrymmet.

Förbättra riskaptiten

Trots räntefarhågor har den globala ekonomin nynnat på, drivit ännu längre med Kinas återöppning efter att landet hanterat en ökning av fall av covid-19. Kinas senaste makroekonomiska data ökade riskaptiten och lyfte bitcoin högre nyligen.

“Kinas officiella inköpschefsindex för tillverkning steg till 52,6 i februari, det högsta på över ett decennium, efter januaris 50,1, enligt data som släpptes på onsdagen” rapporterade Coindesk. “En läsning över 50 indikerar en ökning av aktiviteten. PMI för icke-tillverkning steg till 56,3 från januaris tryck på 54,4.”

“De positiva nyheterna från Kina, världens fabrik och största handelspartner för USA och Tyskland, pressade den amerikanska dollarn lägre mot större valutor, vilket lyfte risktillgångar som bitcoin och aktier högre”, tillade rapporten.

Samtidigt verkar hausseartade bitcoin-investerare vara de som ser bortom kort sikt. En Barrons artikel noterade att bitcoin har sett kontinuerliga köp från investerare med en långsiktig horisont, vilket bekräftar att det fortfarande kan vara en lämplig tidpunkt att köpa den ledande kryptovalutan och behålla den på lång sikt.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och dessutom sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera fram de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna etc..

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detailed Comparison – Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *