Beowulf Mining fick in 80 miljoner kronor

I veckan tillkännagav Beowulf Mining plc resultatet av sin kapitalanskaffning. Totalt kommer bolaget att erhålla cirka 80,8 miljoner SEK (ungefär 6,4 miljoner pund) (brutto).

I veckan tillkännagav Beowulf Mining plc resultatet av sin kapitalanskaffning. Totalt kommer bolaget att erhålla cirka 80 miljoner kronor (ungefär 6,4 miljoner pund) (brutto).

Efter omfattningsstudien och positiva ekonomiska resultat för Kallak North, är att slutföra kapitalanskaffningen ytterligare en viktig milstolpe för företaget i början av 2023, och bolagets fokus är nu centrerat på utvecklingen av Kallak North och att lansera dess höggradiga järnkoncentrat på marknaden i 2026.

Med Jokkmokk Iron Mines AB Iron och Grafintec Oy anser styrelsen i bolaget att de har distinkta verksamheter positionerade för att dra nytta av den gröna omställningen och efterfrågan på hållbar och säker leverans av primära råvaror.

Statusen för Beowulfs resurser kan bara förbättras, eftersom geopolitiska osäkerheter kvarstår och Europa strävar efter att vara hållbara och självförsörjande.

Med målet att ta Kallak i produktion 2026 och möjligheter med Grafintec att komma in i anodmaterialproduktion, är Beowulf Minings styrelse exalterade över vad den kan leverera till dessa företag 2023. Medan prospekteringsframgången som uppnåddes förra året i Kosovo, Bolaget ser den realistiska möjligheten att knoppa av Vardar Minerals som ett fristående börsbolag, något styrelsen kommer att undersöka.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och dessutom sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera fram de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna etc..

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detailed Comparison – Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *