Är faran över? Risk för stort fall i USA

Nu när kurserna har gått upp i två dagar kan man hoppas på “att nu har det vänt”. För den som använder Vikingen, ser det annorlunda ut. Trenderna är fortfarande nedåt. Det ser fortfarande ut som en rekyl i nedgången. Det talas om en lågkonjunktur 2019 och 2020. Det är redan svårt att sälja hus och bostadsrätter. Om det blir en lågkonjunktur, kommer företagens vinster att minska, Det medför förstås att bolagens nyckeltal blir sämre.

Tittar man på Bollingerbandet för S&P500 så ligger kursen fortfarande i sälj, det vill säga ingen köpsignal ännu. Ritar vi in stöd, motstånd och trend, går det att se att index ligger mycket nära stödet. Eftersom trenden är nedåtriktad, är risken stor att index går igenom stödet nedåt. Vågenergin kan uppskattas till skillnaden mellan stödet och motståndet i formationen, Cirka 2940-2600=340 punkter.

340/2600= 13%. Nedåt finns ett stöd vid runt 24oo, men det större ligger vid 2200 och 2100.  Mycket siffror, men diagrammet indikerar just nu en nedgång på 13-20%. Dessutom har vi klimatkatastrofen som vi är mitt inne i med minskande skördar. Risk för hungersnöd och maten blir dyrare.

Hur kan du tjäna på det här? Om nu prognosen håller, så finns det en god chans att tjäna pengar på utställda köpoptioner på ditt innehav. Köpa någon index säljoption i OMXS30? Kanske OMXS309O1340 som har köpsignal i Vikingen Option?