Aktietips på de bästa danska och norska aktierna

Happy winners

Här kommer aktietips på de bästa danska och norska aktierna, med det menar jag de som har en god chans att gå upp mer den närmaste tiden.

Det kan ju verka konstigt att rekommendera aktier när så många aktier har säljsignal, fast å andra sidan, om du nu säljer för att veckotrenden är bruten, dubbeltopp i vecko-RSI eller av någon annan orsak, så kan det vara intressant att köpa andra som går upp. Flest köpsignaler finns det på den norska börsen och det är lite ovanligt.

I artikeln “Bästa aktien på börsen (vikingen.se)” visar på hur du kunde ha investerat 12 500 SEK för 40 år sedan i en aktie som nu har vuxit till 3 000 000 SEK. Nu är nog frågan snarare; vad är det jag ska satsa på nu för att det ska bli en god vinst i framtiden? Här kommer några förslag hämtade ur Vikingen.

Aktietips på de bästa danska aktierna

COLUMBUS
FREETRAILER
FYNSKE BANK
GREEN HYDROGEN SYSTEMS
HARBOES BRYGGERI B
LÅN OG SPAR BANK
MT HØJGAARD HOLDING
NILFISK HOLDING
NKT
RELESYS
ROCKWOOL B
TORM A
UIE

Jag tror det blir svårt att misslyckas med aktierna ovan. Tyvärr kan jag inte köpa dem nu, för jag måste vänta till dess att jag har gett er chansen. Men hade jag fått, hade jag köpt dem allihop.

Columbus är en av de bästa

Först ut är Columbus. I bilden till vänster är det ett dagsdiagram och där kan du se att volymerna ökar när kursen går upp och det är bra att volym och kurs följer varandra. I båda bilderna kan du se att kursen legat stilla nov-mars, för att sedan bryta uppåt i början av mars med ökad volym. En stark köpsignal. Dessutom har både multimodellen och kurbandsmodellen gett köpsignal, så jag hoppas att det var du som köpte. Volymerna tyder på starkt intresse, så den går nog vidare upp.

Right time to buy Columbus
Columbus har potential

————————————————————————————————————————

Harbou bryggeri:s aktie går starkt upp

Nu ska vi titta på Harboe Bryggeri, man blir ju törstig av att bara titta på aktien, “jag vill ha”. Du kanske tänker att den kan jag inte köpa för den har gått upp så mycket. Sitt i så fall kvar på busshållplatsen och medans jag hoppar på bussen. Ta rygg på de bästa aktierna, let the profits run. Köpsignal i modellerna och mycket bra volymer i uppgångarna.

Harboes goes up
Harboe stiger kraftigt

———————————————————————————————————————

Kan MT Höjgaards aktie fortsätta upp?

Den allmänna uppfattningen är att räntan kommer att sjunka. När räntan är låg, är det bra att låna och bygga hus, men innan dess ska det beräknas och planeras samt beställas. Något som MT Höjgaard märker av. Här har Vikingen redan gett köpsignal på 109 DKK i veckodiagrammet till höger och nu står aktien i cirka 240 DKK vilket är mer än en dubblering av kursen. (Vikingen är bra). Aktien har fortfarande goda volymer, kanske för att den tidigare var uppe på 440 DKK. Det finns rum för mer kursökning!

It is good height in Höjgaard
MT Höjgaard Holding når nya höjder

———————————————————————————————————————-

UIE är också en av de bästa danska aktierna

I Vikingen står det “UIE – United International Enterprises, är ett investmentbolag särskilt inriktade mot råvaru- och jordbrukssektorn.” Intressant. Av kursen att döma, gör de mycket bra investeringar. Den här dagen, torsdag 11 april, tog den extra fart uppåt, vilket du kan se i den västra bilden nedan. Den sista stapeln är längre än staplarna innan, en volatil köpsignal. Det är även en köpsignal enligt stochastics, eftersom slutkursen har gått över till den övre halvan av stapeln. Diagrammen är som skattkartor, det gäller bara att tyda dem.

UIE - United International Enterprises, är ett investmentbolag särskilt inriktade mot råvaru- och jordbrukssektorn.
UIE investmentbolaget gör bra investeringar

Övriga aktier kan du hitta och följa i Vikingen om du har Vikingen Mini och lagt till hela danska börsen. Vikingen Börs/Trading/Maxi innehåller redan hela danska börsen.

Aktietips på de bästa norska aktierna

I den här artikeln om aktietips på de bästa danska och norska aktierna råkade det komma med några aktier från USA också. Jag letade först efter aktier som bottnat och vänt upp med autopiloten 16 “Key reversal – turn up – slide show” och då kom några aktier från USA med. Hursomhelst, bästa börsen just nu är den norska. Det brukar vara den svenska eller danska i norden, men nu är det den norska börsen som går bäst.

Titta på den här aktien, 2020 Bulkers, helt fantastisk!

2020 Bulkers with Buy signal
Bulkers kastar loss

Uppe till vänster. Volymerna ökar, aktien bryter igenom motståndet. Multimodell indikerar att det är många modeller som ger köpsignal samtidigt. Bilden uppe till höger; i och för sig är det en dag kvar av veckan i bilden, men det ser ändå ut som ett kraftigt ryck upp igen. Vi har tagit upp den här aktien tidigare som köptips och nu är det dags igen. Köpsignalen i kursband vecka kom strax under 100 NOK och står nu i cirka 170 NOK. Heja Vikingen. I nedre högra halvan är regressionslinjen (=mittenlinjen) inritad i månadsdiagrammet, vilken har en fin lutning uppåt. Dessutom är det köp i BEST-modellen månad.

Här är den norska listan (med några från USA i början)

LIPOCINE
GREEN LANDSCAPING GROUP
ANORA GROUP
GREEN HYDROGEN SYSTEMS
PLEJD
CHIPOTLE MEXICAN GRILL
2020 BULKERS
B2 IMPACT
BEERENBERG
BLUENORD/OB
DEEP VALUE DRILLER
DOF GROUP
EIDESVIK OFFSHORE/OB
FRONTLINE(NOK)
GAMING INNOVATION GROUP/OB
GOLDEN OCEAN GROUP/OB
GOODTECH/OB
HAFNIA
HAVILA SHIPPING/OB
KID/OB
NAPATECH
NORBIT
NORDIC MINING/OAX
NRC GROUP/OB
ODFJELL DRILLING/OB
ODFJELL SER A/OB
OKEANIS ECO TANKERS
POLARIS MEDIA/OB
SALMON EVOLUTION
SOLSTAD FARSTAD
SPAREBANK 1 SØRØST-NORGE
STOLT-NIELSEN/OB
WILH.WILHELMSEN HOLDING A/OB
VOSS VEKSEL- OG LANDMANDSB/OB
VÅR ENERGI

Lägg gärna till norska aktier till ditt Vikingenabonnemang om du inte har det redan.

Våra innehav 11 april 2024

Sålt Danske Bank

Mitt och min sambos innehav:

APPLOVIN A
AUTOLIV SDB (SEK)
BOLIDEN
DELPHI GLOBAL
LUNDIN MINING CORPORATION
MCCORMICK & COMPANY
META PLATFORMS A/NASDAQ
MPC CONTAINER SHIPS
NORDEA BANK(SEK)
ODIN NORGE C SEK
PICTET-DIGITAL-R USD
SAAB B
SCANDINAVIAN ASTOR GROUP
SKANDIA GLOBAL EXPONERING
SKANDIA TIME GLOBAL
SPILTAN SMÅBOLAGSFOND

Nästa dag kan det vara annat innehåll.

Disclaimer

Det är upp till dig om du följer rekommendationerna ovan och du tar all risk själv. Förhoppningen är förstås att du ska tjäna pengar på tipsen, men det kan vi inte lova.

Det är alltid som det är; går det ner så gör det det, det är bara så det är. Då agerar man efter det. Samma tvärtom, går det upp så går det upp, även om dåligheterna på TV säger annat. Vikingen är objektiv, visar bara hur det är. Det tog mig många år att acceptera.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv. Vikingen är ett av Nordens äldsta börsprogrammen. Tipsa dina vänner och bekanta om Vikingen.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lycka till önskar Peter Östevik

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *