Aktietips från Vikingen

Aktietips - dag

Aktietips 26 november 2019

I dagens aktietips från Vikingen hittar vi sju bolag. OBS! Det finns en rabatt på Vikingen och extra uppdateringar fram till lördag. Kupong-kod (Coupon): “50”

Metodik för att komma fram till aktietips från Vikingen

Först använde jag en autopilot med multimodellen. Skannade igenom Norge-Danmark-Sverige. Sparade de som har färska signaler i en egen lista. Tog fram en börstabell och sorterade den efter de som stiger mest. Sparade även dem i en lista. Gick igenom resultatet med arbetsyta med bra modeller. De som var extra bra, hamnade i köp-listan. Jag hittade även en åttonde, men den har jag redan själv. Jag skriver inte om egna aktier.

De aktier som har kommit upp till en motståndsnivå, kommer inte med. Det kan nämligen vara risk för rekyl, eller att de bara stannar av. Jag tittar även på medel och lång sikt. Det vill säga vecko- och månadsdiagram. Under menyvalet Visa, tittar jag på bolagsbeskrivningen. För att se om det verkar vara en bra bransch. Jag tittar även på nyckeltal. Bolag med sjunkande omsättning, för hög skuldsättning och ett P/E-tal i stjärnorna går oftast bort.

Handla varje dag eller en gång per vecka på aktietips?

Lönar det sig att alltid vara med varje dag och handla ofta? Oftast inte. Det brukar vara mycket bättre att ta det lugnt. Det ser man när man tar fram vinstkurvorna för varje modell. Oftast blir det mest lönsamt att bevaka 1 gång per vecka eller 1 gång per månad. Aktietips från Vikingen finns alltid där. Det finns ju så många aktier och värdepapper.

Alla Vikingen-paket innehåller modellen Bollingerband. Ska man då använda Dags- vecko. eller månadsdiagram. Genom att högerklicka i Bollingerdiagrammet, kan man bocka för Vinstest. Vinsttest ger svar på frågan: Om jag hållit mig till den här modellen, vad hade det gett? En siffra under 100 betyder förlust. 150% betyder 50% vinst. Uträknat inklusive courtage. Jag har använt standardinställningen. Blir förstås ännu bättre i Vikingen Trading. Läs mer om Bollingerband här: https://www.vikingen.se/15000-i-vinst-med-bollingerband-och-fingerprint/

Aktietips från Vikingen per dag

Trianon B                         155 % (55% vinst)

Borr Drilling                      88% (12% förlust)

Angler Gaming                 172%

Sivers IMA Holding        168%

Norway Royal Salmon 1300% (1200% i vinst -> det gäller att välja rätt bolag!!)

Iconovo                             129%

Bosjö Fastigheter            110 %

Aktietips med veckodigram
Aktips från Vikingen med veckodiagram

Aktietips från Vikingen per Vecka

Trianon B                         192 % (92% vinst)

Borr Drilling                       63% (27% förlust, fel bolag, negativ trend. Har just haft en dubbelbotten som ännu inte gett signal)

Angler Gaming                548%

Sivers IMA Holding        250%

Norway Royal Salmon 1424% (1324% i vinst -> det gäller att välja rätt bolag!!)

Iconovo                             165%

Bosjö Fastigheter           133 %

 

Klart bättre med Vecka för de flesta. Det betyder att det är lättare att tjäna pengar om man bara tittar vid fredagens stängning, i helgen, eller på måndagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *