15000 % i Vinst med Bollingerband och Fingerprint

Bollingerband är väldigt enkel, det är bara 2 olika inställningar; medelvärde och antalet standardavvikelser. Ett vanligt medelvärde samt två linjer över och under det medelvärdet. En linje för hur mycket kursen den senaste tiden brukar gå upp och en nedre linje för hur mycket kursen brukar gå ned. Det blir en köpsignal om kursen går upp ovanligt mycket och en säljsignal om kursen går ned ovanligt mycket, det vill säga: ett utbrott ur bandet. När bandet är smalt, tyder det på att ett utbrott är nära.

De bästa inställningarna för varje aktie skiljer sig. En test av de bästa inställningarna i Vikingen ger att högst vinst blir det i genomsnitt med medelvärde 9 dagar och 3 standardavvikelser. Men för Fingerprint är det mycket bättre med medelvärde 6 och standardavvikelse 2. Sedan 1998 har den inställningen gett 15000% i vinst när man handlat med aktien Fingerprint.

Fingerprint svänger rätt så mycket, så det är en mycket bra aktie att handla i, men följa gärna signalerna. Det kan bli en stor förlust annars. Följer du modellen kommer du antagligen fortfarande att göra någon förlust, men de de blir små. En annan finess med Bollingerband är att den ger sällan onödiga säljsignaler när aktien i huvudsak är på väg upp. T.ex. som i juli ovan: köp för 6,50 kr och sälj för 10,86, en bra vinst på 60%!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *