Vikingens Investeringsskola – från och med nu med Veckans analys och Aktietips!

Välkomna till en ny vecka i Vikingens Investeringsskola!

Mera värde för dig som följer Vikingens Investeringsskola!

För att tillföra dig som följer denna blogg mera värde så utökar vi idag Vikingens Investeringsskola med aktietips som vi kallar “Veckans Analys med aktietips” av StockCharts365.com.
Från och med idag 10/6 kommer Bjørn Inge Pettersen på StockCharts365 att leverera “Veckans analys med aktietips” här i denna blogg.  Vi förkortar då och då till enbart “Veckans Analys”. Det blir en analys av en intressant aktie i Norden, som Bjørn Inge valt ut. Emellanåt kommer analysen fokusera på aktuella och intressanta börsindex, råvaror och kryptovalutor. All analys sker givetvis genom Vikingen som Bjørn Inge Pettersen har själv har använt i stort sett sedan programmet lanserades 1986. Bjørn Inge startade med teknisk analys i unga år och har använt Vikingen i hela 36 år. Han har varit mycket nöjd med valet av Vikingen för teknisk analys, både i befattningar som börsmäklare, som teknisk analytiker, som fondförvaltare. och som privat investerare.

Bjørn Inge Pettersen, har de senaste 12 åren drivit Aksjeanalyser.com och har i dagarna startat upp den internationella tekniska analystjänsten som heter StockCharts365.com

Den här veckan har StockCharts365.com tittat närmare på en av de senaste årens vinnande aktier på Oslo Børs, det John Fredriksen kontrollerade (38,9 % av aktierna) tankrederiet Frontline (ticker på Oslo Børs: FRO).
Men först Vikingens Investeringsskola!

Nedan finns kommentarer till vad vi sålt och kommer köpa i Vikingens Investeringsskola nu när vi går in i vecka 24!

24SevenOffice Group AB, har gått upp inför den extra bolagsstämman som hålls idag, så vi har sålt aktien till en liten vinst. Denna aktie har nått ett motstånd, så det var bra läge att sälja.
Hexatronic (HTRO), denna behåller vi fortfarande. Aktien har en bra utveckling på både kort och lång sikt och har gått upp 11, 77 % sedan vi köpte.
MyFirstApp Sweden AB har vi också sålt med en liten vinst.
BankNordik P/F en Dansk Bank som vi behåller, aktien trendar mycket sakta upp (nu ligger den mest stilla) den kan gå upp lite till. Vi är beredda att sälja.
Per Aarsleff Holding  vi behåller detta välskötta företag som har en fin prognos framåt.
Saniona AB köpte vi förra veckan och den trendar fortfarande uppåt. Men vi är beredda att sälja när aktien når ett motstånd vid 3.80-3.90 kr. Vill man sälja så lägger man med fördel in ett larm precis under motståndsnivån. I detta fallet lägger vi in larmet på 3.80 kr.
Fortinova  Fastigheter är ett fastighetsbolag som visar köpsignaler i BEST modellen i Vikingen och i RSI Modellen. Vi tror att det är en långsiktigt bra aktie, som läget ser ut just nu.

Vi kommer också investera i två intressanta aktier

Nobia – köksföretaget som Bjørn Inge Pettersen presenterade förra veckan i sin tekniska analys, den köper vi lite av.
Bergman & Beving Aktiebolag ser. B är en annan aktie vi kommer köpa idag. Det är ett välskött bolag med bra fundamental data och de beskriver sig själva som: specialister på att förvärva och utveckla ledande företag i nischmarknader inom industri- och byggsektorn.

Frontline Plc valde vi att sälja förra veckan och gjorde en vinst på den. Nu bevakar vi den givetvis framåt med tanke på Bjørn Inge Pettersen tekniska analys nedan. Mycket nöje!

Veckans analys med Aktietips av Bjørn Inge Pettersen  på StockCharts365.com

Den här veckan har StockCharts365.com tittat närmare på en av de senaste årens vinnande aktier på Oslo Børs, det John Fredriksen kontrollerade (38,9 % av aktierna) tankrederiet Frontline (ticker på Oslo Børs: FRO).

Frontline aktien har stigit runt 40 procent hittills i år och bolaget har nu ett börsvärde på 62 miljarder NOK. Aktien har stigit hela 466 procent sedan den nådde botten på 50 NOK i januari 2021.

StockCharts365.com säger som Peter Östevik på Vikingen också säger: “Varför köpa aktier som går ner, när man kan köpa aktier som går upp?”

Eller som StockCharts365.com också säger: “Make The Trend Your Friend” och “Don’t Fight The Trend”. Båda uttrycken är välkända termer inom teknisk analys, och att det oftast är bäst att gå med med den aktuella trenden i de aktier du köper.

Veckans analys är definitivt en aktie i en mycket stark och positiv trend.  Nu efter den senaste konsolideringen kan aktien vara på en gynnsam nivå att köpa på. Läs mer om detta under den tekniska analysen av Frontline (FRO) nedan här.

Kort om Frontline (ticker på Oslo Børs: FRO)

Frontline är ett norskt tankrederi. Merparten av transporterna består av råolja som transporteras på global nivå till företagets kunder. Bolaget äger och förvaltar flera fartyg av olika storlekar, från VLCC (Very Large Crude Carrier) till Suezmax-fartyg. Företaget etablerades i Sverige 1985, men har sedan etableringen genomgått flera förvärv och omstruktureringar. Företagets huvudkontor ligger i Bermuda. Mer information om företaget kan du hitta på deras hemsidor:

https://www.frontlineplc.cy/

https://www.frontlineplc.cy/investor-relations/

Teknisk analys av Frontline (ticker på Oslo Børs: FRO

Frontline (FRO) visar alltså en stark utveckling på både kort och lång sikt och ytterligare uppgång signaleras inom både den kortsiktiga och långsiktiga stigande trenden.

Aktien har konsoliderats och korrigerats något ned i den mycket korta bilden och närmar sig nu stödnivån vid 50-dagars glidande medelvärde och vid den lägre trendlinjen i den kortsiktiga uppåtgående trenden.

En ny stark teknisk köpsignal utlöstes nyligen för Frontline efter ett avbrott över en viktig teknisk motståndsnivå runt NOK 260,00, och det bör nu finnas betydande tekniskt stöd ner mot den nivån vid ytterligare konsolidering i aktien på kort sikt.

Momentumindikatorer som RSI och Stochastics signalerar att konsolideringen i aktien nu snart kan vara över, och att aktien snart kan ha ytterligare en vändning uppåt inom både den kortsiktiga och långsiktiga stigande trenden.

Enligt den långsiktiga stigande trenden (jfr veckodiagram) indikeras en potential för aktien på upp till 400,00-450,00 NOK under en period av cirka sex månader.

Det finns lite tekniskt motstånd mot ytterligare tillväxt för aktien, samtidigt som det borde finnas betydande tekniskt stöd både vid 50-dagars glidande medelvärde (cirka 272,00 NOK), och sedan på ovannämnda NOK 260,00-nivå.

Aktien ligger alltså över både 50-dagars och 200-dagars glidande medelvärde, och 50-dagars glidande medelvärde ligger över 200-dagars glidande medelvärde. Detta bekräftar att både den kortsiktiga och långsiktiga trenden för aktien är positiv.

En av de många favoritmodellerna unika i Vikingen är BEST modellen. Denna populära och effektiva modell ger nu även en köpsignal för Frontline (FRO). BEST modellen har utvecklats av Peter Östevik. Han färdigställde BEST modellen runt 2019 efter 30 års erfarenhet av teknisk analys och Vikingen.

Den samlade bilden för Frontline är positiv

Den tekniska bilden för Frontline (FRO) är mycket positiv och indikerar att även om aktien stigit mycket de senaste åren så kan det fortfarande finnas en stor potential för aktien de närmaste 6-12 månaderna.

I övrigt kan nämnas att Kepler Cheuvreux alldeles nyligen, den 31 maj, höjde kursmålet för Frontline till 428 NOK (394), och upprepade sin köprekommendation på aktien. Frontline slutade i fredags på NOK 283,00.

Kepler Cheuvreux är ett ledande oberoende europeiskt företag för finansiella tjänster.

Slutligen nämns att runt 6,50 NOK per Frontlineaktie snart kommer att delas ut i utdelning och att det är de som äger Frontline aktier vid börsens stängning den 12 juni 2024 som får utdelning. Aktien går därför ex. cirka 6,50 NOK (0,62 USD) i utdelning den 13 juni 2024.

Vad är Vikingens Investeringsskola?

Vikingens investeringsskola startade den 13 Maj 2024.  Vi har valt att satsa 10 000 kr SEK och hoppas att du där ute tillsammans med oss vill lära dig hur du kan bli rik (-are) på börsen. Vår ambition är att du skall vilja följa med oss på resan från nybörjare till kunniga investerare. Har du mer än 10 000 kr att investera så är det givetvis ännu mer intressant, men principerna är de samma. Och idag 10/6 tillför vi alltså bloggen ännu mera värde genom att lägga till “Veckans Analys” av StockCharts365.com. 

Vikingen visar vägen!

Genom Vikingen Financial Software och vår mentor Peter Östevik väljer vi de aktier / andra investeringsobjekt som är mest köpvärda här och nu. Missa inget bloggavsnitt – följ oss på FB och / eller Linkedin.

Vi ser fram emot att du följer oss på FB och / eller Linkedin.
Ha en fin vecka!

Vikingen Financial Software vill påminna om att tidigare, positiva resultat inte alltid indikerar framtida vinster, och att all handel sker på egen risk.

Vänliga hälsningar
Catrin Abrahamsson-Beynon

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *