Världens näst största stabila mynt har problem

Circle, ägaren till världens näst största stable coin USDC, är i trubbel. Stablecoins är kryptovalutor designade för att ha ett relativt stabilt pris kopplat till en valuta. Men den länken går sönder om det inte finns tillräckligt med tillgångar för att backa upp stable coin.

Circle, som äger världens näst största stabila mynt USDC, har problem. Stabila valutor är kryptovalutor som är utformade för att ha ett relativt stabilt pris kopplat till en valuta. Men den kopplingen bryts om det inte finns tillräckligt med tillgångar för att stödja stabila mynt.

Dåliga nyheter

Silicon Valley Bank (SVB), den bank som dominerat tidningsrubrikerna den här veckan, hade 25 procent av USDC:s kontantreserver.

Kryptomarknaden Coinbase har avbrutit uttag från USDC till USD under helgen.

USDC handlas nu på andrahandsmarknaden till 90 cent per dollar, vilket under normala omständigheter är en betydande rabatt för ett stabilt mynt som borde handlas till samma pris som den amerikanska dollarn. Detta beror på att USDC är tänkt att vara helt uppbackad av den amerikanska dollarn.

Om Vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *