Varför silver är det nya guldet

Varför silver är det nya guldet Silverpriset ligger fortfarande under sin rekordnivå medan guld handlas nära sitt all time high. Om guld/silver-förhållandet sjunker under 78 kan det ge silver en hållbar hausseartad trend och potentiellt driva silverpriset mot fleråriga toppar.

Silverpriset ligger fortfarande under sin rekordnivå medan guld handlas nära sitt all time high. Om guld/silver-förhållandet sjunker under 78 kan det ge silver en hållbar hausseartad trend och potentiellt driva silverpriset mot fleråriga toppar. Det gör att många säger att silver är det nya guldet.

Till skillnad från guldpriset, handlas silver långt under sitt all-time-high.

Silverpriset har haft starkt stöd under de senaste månaderna och rörde sig mot USD 26,00-nivån. Medan guld är nära sin rekordnivå på USD 2075, som nåddes redan 2020, håller silver sig långt under sin rekordnivå. Silver nådde toppen på USD 49,81 i april 2011 och har sedan dess aldrig varit i närheten av dessa nivåer.

I år har silver en chans att få en hållbar uppåtgående fart när handlare fokuserar på problemen med amerikanska banker och söker efter tillgångar som kan fungera som en tillflyktsort. Guld handlas redan nära all-time high-nivåer, vilket är positivt för silver. Under tiden har guld/silver-förhållandet lagt sig nära det starka stödet i intervallet 78 – 80. Många handlare använder guld/silver-förhållandet som en ytterligare indikator för sitt beslutsfattande.

Källa: Vikingen

Medan guld/silver-förhållandet helt enkelt är en numerisk indikation på hur många troy ounce silver som kan köpas med ett troy ounce guld, har det sina tekniska nivåer som fungerar som ingångspunkter. Om guld/silver-förhållandet lyckas hamna under 78-nivån, kommer det att ha en god chans att få stark nedåtgående fart och gå mot årliga bottennivåer på 75-nivån. Detta scenario är positivt för silver.

Efter en titt på helheten nådde silver sin all-time high vid en tidpunkt då guld/silver-förhållandet sjönk mot 32-nivån. Även om detta var en extrem utveckling, är det uppenbart att guld/silver-förhållandet har gott om utrymme att röra sig lägre om rätt katalysatorer dyker upp. När guld blir dyrare kan investerare fokusera på silver, som är relativt billigare, och driva det mot fleråriga toppar.

Källa: Vikingen

Källa: Vikingen

Om Vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter, kursdata, tabeller och börskurser kan du sortera ut de mest intressanta ETFerna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *