Turbulens i världen. Vikingens Investeringskola och Veckans Analys tickar vidare…

ttps://hilbert.group/en/hilbert-group-forms-the-coin360-jv-with-cointelegraph-and-chiron-partners/
Hilbert Group

Vikingens investeringsskola ligger över index

Vikingens Investeringsskola fortsätter lära sig. Vi ligger över index, men märker givetvis av den allmänna osäkerhet som råder i vårt närområde och i världen. Nedan ser du vad vi köpt och sålt sedan förra måndagen och så presenterar Bjørn Inge Pettersen på StockCharts365  “Veckans analys med aktietips” längre ner i denna blogg. Vad har han för intressant att berätta om idag? Läs vidare nedan.

Veckans Analys med Aktietips

“Veckans Analys” och aktietips är en analys av en intressant aktie i Norden, som Bjørn Inge valt ut. Emellanåt fokuserar han även på aktuella och intressanta börsindex, råvaror och kryptovalutor. All analys sker givetvis genom Vikingen som Bjørn Inge Pettersen har själv har använt i stort sett sedan programmet lanserades 1986. Bjørn Inge startade med teknisk analys i unga år och har använt Vikingen i hela 36 år. Han har varit mycket nöjd med valet av Vikingen för teknisk analys, både i befattningar som börsmäklare, som teknisk analytiker, som fondförvaltare. och som privat investerare.

Vikingens Investeringsskola aktuellt innehav

Hexatronic (HTRO), denna aktie behåller vi fortfarande. Aktien har en bra utveckling på både kort och lång sikt och har gått upp 11, 77 % sedan vi köpte.
BankNordik P/F en Dansk Bank som vi väljer att behålla trots att aktien ligger väldigt still. I Vikingen med RSI modellen ger får vi en dubbelbotten som brukar vara en bra köpsignal så vi väljer att behålla aktien och hoppas på mer aktivitet och en stigning.
Per Aarsleff Holding  vi behåller detta välskötta företag som har en fin trend framåt med brant lutning uppåt.
Bergman & Beving Aktiebolag ser. B Ett välskött bolag med bra fundamental data som enligt egen utsago är specialister på att förvärva och utveckla ledande företag i nischmarknader inom industri- och byggsektorn. Vi köpte denna aktie förra veckan och är så långt nöjda med vårt köp, så vi behåller.

Saniona AB och Fortinova  Fastigheter valde vi att sälja vilket var klokt beslut.
Nobia valde vi att köpa lite av förra veckan, men aktien har inte motsvarat förväntningarna utan trendar nedåt och har gått igenom sitt stöd. Vi beslutar att sälja.

Vi har beslutat att köpa:
MPC Container Ships en norsk aktie som är känd för många. De har mycket hög beläggning på sina fartyg och aktien verkar bara gå i en riktning, uppåt! Så vi köper denna.
BULL NVIDIA X5 NORDNET 1 köper vi också. Vill du vara lite mindre äventyrlig så köp Nvidia aktien och inte certifikatet. 

Det var veckans aktieskola. Ge oss gärna feedback och följ oss på FB och / eller Linkedin.. Vi ser fram emot att connecta!

Veckans Analys och Aktietips av StockCharts365.com vecka 25, 2024

Den här veckan har StockCharts365.com tittat närmare på ett mycket spännande företag i Sverige: Hilbert Group AB Ser. B (Ticker på First North Sweden: HILB B).

Undervärderad aktie

Baserat på både den övergripande positiva tekniska bilden för aktien och starka fundamentaldata kring bolaget, anser StockCharts365.com att Hilbertaktien är en mycket intressant aktie. Som StockCharts365.com anser det kan aktien ha potential att fördubblas, och kanske till och med multipliceras, inom bara de närmaste 1-2 åren. StockCharts365.com anser att denna aktie är kraftigt undervärderad. Det anser också den svenska storbanken SEB. Läs mer om det längre ner i bloggen!

Betydande viktning

StockCharts365.com inkluderade Hilbert i sin nordiska modellportfölj redan den 5 december 2023 och ökade sedan vikten i aktien betydligt till kursen 4,03 kr den 13 mars 2024. Hilbert har nu en viktning på hela 60 procent i StockCharts365.coms nordiska modellportfölj . Tanken är att behålla den höga viktningen i minst 3-6 månader och sedan förhoppningsvis realisera några betydande vinster och kanske minska vikten något till runt 40 procent. Därefter sitta långsiktigt på en betydande viktning i Hilbert Group. Hilbert Group AB är den aktie i Norden idag som StockCharts365.com har störst tilltro till både på kort och lång sikt, och därav denna betydande viktning i aktien i den nordiska modellportföljen.

Kort om Hilbertgruppen

Hilbertgruppen (HILB B) är ett tekniskt aktiverat investeringsbolag som drivs av erfarna proffs. Det är ett investmentbolag som är specialiserat på kvantitativa, algoritmiska handelsstrategier på digitala tillgångsmarknader. Hilberts primära verksamhet är tillgångsförvaltningen av dess algoritmiska, kvantitativa handelsfonder. Hilbert har ett team av erfarna kvanter med betydande erfarenhet av handel, algo-programmering och risk, som stöds av ett erfaret team av proffs med både institutionell tradfi men även fintech-bakgrund. Hilberts handelsalgoritmer drar fördel av observerbara statistiska egenskaper hos kryptovalutamarknader, såsom volatilitet och dekorrelation. Hilberts Cayman-fondinvesteringsmandat definieras av kryptodelta, volatilitet och uttagsprofiler, från marknadsneutralt till riktningsbetonat. Hilbert etablerades 2018 av Dr Niclas Sandström och Dr Magnus Holm för att hantera den algoritmiska handelsstrategin, fokuserad på digitala tillgångar, som de hade programmerat och initierat med partners kapital i april 2017. Hilbert Group är noterat på Nasdaq First North i Sverige. Hilbert-gruppens notering ålägger regulatorisk tillsyn och öppenhet. Det ger också tillgång till kapital för att möjliggöra pågående investeringar i Hilberts team och operativa plattform.

Läs mer om företaget på deras hemsidor: https://hilbert.group/en/
https://hilbert.group/en/shareholders/

Många är positiva till Hilbertgruppen

Det är inte bara StockCharts365.com som är mycket positiva till Hilbert Group AB (HILB B), här är ett utdrag ur ett investerarbrev från SEB till kunder den 10 april i samband med att Hilbert Group höll en investerarkonferens den 17 april:

“Hilbert: En mycket skalbar och lättillgänglig affärsmodell. Vilket innebär att du kan generera betydande aktieägarvärde när du väl når kritisk skala. Tillväxten av AUM har varit långsam. Men de väljs ut av den globala topp-tre kryptovalutabanken för första investering någonsin i en krypto-hedgefond Inte minst efter att ha tagit förstasidan av en av de mest inflytelserika publikationerna för tillgångsallokatorer (Hedge Fund Alert) har byggt sten för tegel sedan 2017 och är erkänd för sitt extrema fokus på riskhantering (Head if risk). tidigare riskchef i Europa för Citadel), transparens, system och inte minst stark prestation.

Hilbert siktar mot 300 miljoner USD i AUM i slutet av 2024. Hilbert har en monumental pipeline och siktar på 1 miljard USD i AUM till 2025. Enkel matematik på en 2/20-modell som antar 20 % prestanda visar resultateffekten från 6 miljoner till 60 miljoner USD i årlig nettovinst. Om du lägger till 10x PE ger du 5-20x avkastning på aktien eftersom vi bara har ett marknadsvärde på 20 miljoner USD. Prestanda 2023: • Hilbert V100 Fond: +92,7 %. • Hilbert V30 Fund: +29,9 % • Hilbert V1 Fund: +8,7 % www.Coin360.com: 60 % ägande. De har 2 miljoner användare per månad. Denna verksamhet är självfinansierad och kassaflödespositivt. De har stora planer för den här verksamheten. De har sagt att de kommer att återvända till marknaden i ett senare skede med mer information när de ser över erbjudandet. Så låt oss se.”

Positiva nyheter

Fredagen den 14 juni 2024 kom positiva nyheter från svenska Hilbert Group AB (HILB B), och i samband med COIN360.com, där Hilbert Group är majoritetsägare med 60 procents andel. Här är ett utdrag ur Hilbert Groups börsmeddelande fredagen den 14 juni 2024: “Hilbert Groups dotterbolag COIN360.COM tillkännager större översyn och strategiskt partnerskap med 4+ ventures Som jämförelse uppnådde många liknande data-/analyssajter värderingar över 100 miljoner USD under den senaste björnmarknaden, trots att de hade betydligt mindre trafik än COIN360.com. COIN360.com, det 60 % majoritetsägda dotterbolaget till Hilbert Group AB (NASDAQ: HILB B), kommer att genomgå en transformativ förnyelse, som förbättrar både funktionalitet och arkitektur. Projektet, som är planerat att slutföras i oktober 2024, kommer att ledas av Stockholmsbaserade företaget 4+Ventures. Expertteamet på 4+Ventures har en fantastisk meritlista inom produktutveckling av digitala tillgångar, med anmärkningsvärda framgångar i att bygga flera framgångsrika satsningar och projekt inom digitala tillgångar och webb3.

Hilbert Group VD Niclas Sandström delar: “COIN360.coms mätvärden är exceptionella. Bara under första kvartalet 2024 fick vi 28 miljoner sidvisningar över 7,7 miljoner individuella sessioner, och vi har välkomnat 15 000 nya verifierade användare under de senaste två månaderna. Jämförelse, många liknande data/analyswebbplatser uppnådde värden på 100 miljoner USD+, trots att de hade betydligt mindre trafik än COIN360.com.” Läs hela börsmeddelandet från Hilbert Group fredagen den 14 juni 2024.

Majoritesägare i COIN360.com

Med tanke på att motsvarande data/analyssajter som COIN360.com har värderats till 100 miljoner USD+ motsvarar det ett potentiellt värde för Hilbert Group AB (HILB B) för deras andel på 60 % i COIN360.com, på cirka 60 miljoner USD. Börsvärdet för hela Hilbert Group AB till en aktiekurs på 5,20 SEK är idag cirka 318 miljoner SEK, eller cirka 30 miljoner USD. StockCharts365.com har information från pålitliga källor om att Hilbert Group har haft flera bud på Coin360.com, som är betydande utan att kvantifiera. Hilbert Group tror att det finns utvecklingspotential innan någon försäljning. Troligtvis (tänk StockCharts365) kan de få flera gånger det nuvarande marknadsvärdet för Hilbert Group genom en eventuell försäljning av Coin360.com enbart. StockCharts365 tror därför att värdet på Coin360.com enbart kan överstiga det nuvarande marknadsvärdet för hela Hilbert Group AB (HILB B).

Teknisk Analys av Hilbert Group AB Ser. B
(Ticker på First North Sweden: HILB B)

Hilbertaktien har utlöst flera positiva tekniska signaler den senaste tiden. Aktien har brutit över både 50-dagars och 200-dagars glidande medelvärde, och 50-dagars glidande medelvärde är nära att kunna bryta över 200-dagars glidande medelvärde (Golden Cross-signalen). Vidare är aktien på väg att bryta över en viktig teknisk motståndsnivå runt 5,00 SEK, vilket utlöser ytterligare positiva tekniska köpsignaler. Nästa tekniska motståndsnivåer ligger nu på cirka 6,00 SEK och sedan cirka 7,00-7,50 SEK.

Även BEST Modellen ger köpsignal för Hilbertaktien

MACD-momentumindikatorn är också i köpsignal för Hilbert Group. En annan av favoritmodellerna i Vikingen är BEST modellen. Denna populära och effektiva modell är också i en köpsignal nu för Hilbert Group AB Ser. B (HILB B). BEST-modellen utvecklades av Peter Östevik. Han färdigställde BEST modellen runt 2019 efter 30 års erfarenhet av teknisk analys och Vikingen.

Utbrytning ur en stor rektangelkonsolidering inom kort möjlig

Aktien rör sig inom en stor rektangulär konsolideringsformation, och mellan en teknisk supportnivå runt 3,60 kronor och en motståndsnivå runt 7,50 kronor. StockCharts365.com tror att aktien kan bryta sig ur denna stora rektangelkonsolidering inom en kort tidsperiod, i vilket fall det kommer att utlösa en mycket stark teknisk köpsignal för aktien. Att bryta upp från så stora konsolideringsformationer följs ofta av en mycket stark utveckling för det underliggande objektet, det vill säga här Hilbertgruppen (HILB B).

Stor potential för Hilbertgruppen (HILB B)

Potentialen för aktien bedöms till cirka 15,00-20,00 kr på 1-2 års sikt. Det kan tyckas vara ett mycket optimistiskt kursmål för aktien på 1-2 års sikt, men då kommer StockCharts365.com att peka på de fundamentala förutsättningar som nämnts ovan i fallet här, och där enbart värdet på Coin360.com kanske kan vara så mycket som dubbelt marknadsförs av Hilbert Group idag. På kort sikt signaleras ett nytt test av motståndsnivån i denna rektangelkonsolideringsformation, cirka 7,00 – 7,50 kr.

Detta var veckans analys med aktietips. Hoppas att ni finner detta intressant. Ge oss gärna feedback!

Vad är Vikingens Investeringsskola?

Vikingens investeringsskola startade den 13 Maj 2024.  Vi har valt att satsa 10 000 kr SEK och hoppas att du tillsammans med oss vill lära dig hur du kan bli rik (-are) på börsen. Vår ambition är att du skall vilja följa med oss på resan från nybörjare till kunniga investerare. Har du mer än 10 000 kr att investera så är det givetvis ännu mer intressant, men principerna är de samma. Från och med 10/6 tillförde vi denna blogg ännu mera värde genom att lägga till Veckans Analys och Aktietips” av StockCharts365.com. 

Vikingen visar vägen!

Genom Vikingen Financial Software och vår mentor Peter Östevik väljer vi de aktier / andra investeringsobjekt som är mest köpvärda här och nu. Missa inget bloggavsnitt – följ oss på FB och / eller Linkedin.

Vi önskar en fin midsommar!

Vikingen Financial Software vill påminna om att tidigare, positiva resultat inte alltid indikerar framtida vinster, och att all handel sker på egen risk.

Vänliga hälsningar
Catrin Abrahamsson-Beynon

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *