Handlare började sälja guldterminer efter Powells vittnesmål

Enligt den globala tradingplattformen Capital.com, rapporterade detaljhandelsvolymerna i guld-CFD (Contracts for Difference) en endagsnedgång på 88 procent den 7 mars 2023. Under samma period minskade handlare sina långa positioner i guld-CFDer från 61 procent till 59 procent, de valde att sälja guldterminer. Fallet i aptit på guld följer tätt i hälarna på ordförande Jerome Powells kommentarer till senatens bankkommitté på tisdagen där han indikerade att Federal Reserve skulle överväga att höja räntorna högre än vad som tidigare var väntat.

Enligt den globala handelsplattformen Capital.com minskade detaljhandelsvolymerna för guld-CFD:er (Contracts for Difference) med 88 procent på en dag den 7 mars 2023. Under samma period minskade handlarna sina långa positioner i guld-CFD:er från 61 % till 59 % och valde att sälja guldterminer. Den minskade aptiten för guld följer tätt inpå ordföranden Jerome Powells kommentarer inför senatens bankkommitté i tisdags, där han antydde att Federal Reserve skulle överväga att höja räntorna mer än vad som tidigare förväntats.

Daniela Hathorn, senior marknadsanalytiker på Capital.com, kommenterar guldmarknaden: “Det har varit mycket förvirring och brist på riktning på marknaderna den senaste tiden och guldmarknaden har inte varit annorlunda. Ädelmetallen hade återhämtat sig en del under de senaste sessionerna när riskaptiten sakta återuppbyggdes, men Powells kommentarer på tisdagen var tillräckliga för att skrämma köparna ännu en gång när han påpekade att kärninflationen är mycket envis och att räntorna troligen kommer att vara högre än tidigare förväntat – vilket säger en del med tanke på hur marknaderna har kämpat de senaste månaderna för att hålla jämna steg med Feds ränteförväntningar.

Naturligtvis utlöste dessa kommentarer en ny säljrunda av de tillgångar som gynnades av svagare ekonomiska data och en mer duvaktig Fed, vilket inkluderar guld. Ädelmetallen anses vara en säker hamn och fungerar därför bättre som en recessionssäkring, så den kommer troligen att kämpa för att bygga uppåtriktade momentum om data fortsätter att visa på en motståndskraftig ekonomi.

Fredagens jobbstatistik kommer att vara viktig med tanke på den oväntade minskningen av arbetslösheten i januari och de mer än 500 000 nya jobben under månaden. Marknaderna kommer att vilja veta om denna mätning var ett extremt värde eller om ekonomin har gått från en “hårdlandning till en ” mjuklandning ” och nu ett ” ingen landning”- scenario, vilket skulle kunna ha en negativ inverkan på guldet.”

Om vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *