Swingtrading, vad är skillnaden mot day trading?

Swingtrading är en typ av handelsstrategi som huvudsakligen fokuserar på att göra vinster genom trendförändringar över korta tidsramar. Positionerna innehas några dagar till veckor om handeln förblir lönsam.

Swingtrading är en typ av handelsstrategi som huvudsakligen fokuserar på att göra vinster genom trendförändringar över korta tidsramar. Positionerna innehas några dagar till veckor om handeln förblir lönsam.

Swing-handel och dagshandel kan förefalla vara samma sak, men det finns stora skillnader mellan dessa två handelsstrategier. I denna typ av handelsstrategi tjänar en trader pengar genom att följa med i prisrörelsen i en specifik riktning.

När du lär dig om de tekniska grunderna måste du ha stött på termen “Handla med trenden”. Det är exakt vad Swing Trading innebär, att handla med en trend. Det är en strategi som fokuserar på att få mindre vinster i kortsiktiga trender. Vinsterna kan vara mindre, men .man kan konsekvent arbeta med detta kan det ge en god årlig avkastning över tid.

Swing Trading-positioner hålls några dagar till ett par veckor, men det kan också hållas längre. Låt oss gå in på detta i detalj, skillnaden mellan dagshandel och swinghantering och även swing tradingstrategier:

Vad är Swing Trading?

Swing trading är en typ av handelsstrategi som huvudsakligen fokuserar på att göra vinster genom trendförändringar över korta tidsramar. Här innehas positionerna i några dagar till veckor om handeln förblir lönsam.

Swing traders kan hitta många handelsmöjligheter genom att använda olika tekniska indikatorer för att identifiera mönster, trendens riktning och även potentiella kortsiktiga trendförändringar.

Dagshandel vs Swing trading:

Swing-handel och dagshandel kan verka samma, men det finns stora skillnader mellan dessa två handelsstrategier. För det första är tidsramarna för handeln olika. Daghandlare stänger vanligtvis sina affärer inom några minuter eller timmar medan swing traders håller sina positioner under dagar eller veckor.

För det andra innebär dagshandel ständig uppmärksamhet på marknaden eftersom daytraders ständigt söker efter nya handelsmöjligheter under hela dagen. Medan swing handlare har några transaktioner några dagar så att de regelbundet kan övervaka sina affärer.

För det tredje görs dagshandel vanligtvis genom att analysera prisåtgärder och tekniska indikatorer medan swingtrading kan ske med både teknisk och fundamental analys.

Swingtrading handelsstrategier

I denna typ av handelsstrategi tjänar en trader pengar genom att följa prisrörelsen i en specifik riktning.

Innan du går till strategierna bör du förstå följande termer:

Ingångspunkt: Det är den punkt där traders kommer in i sin handelsposition som kan bestämmas av tekniska indikatorer.

Utgångspunkt: Det är den punkt där traders stänger sin handelsposition som också kan bestämmas av tekniska indikatorer.

Stopp loss: Att placera en stopp loss är mycket viktigt eftersom det hjälper en valutahandel att få mindre förluster.

Låt oss nu diskutera olika tekniska indikatorer som kan användas för att gå in eller avsluta swing-handel:

Stöd och motstånd

Stöd är den zon där det finns tillräckligt med köptryck för att få priserna att studsa tillbaka i uppåtgående riktning och det resulterar i en återgång från nedåtgående till en uppåtgående trend.

Glidande medelvärde, Moving Average

Swing Traders kan använda Simple Moving Average (SMA) 10 och (SMA) 20 för att hitta in- och utgångspunkter för deras swing trading.

När SMA 10 korsar SMA 20 underifrån finns det en hausseartad crossover och när det enkla rörliga medelvärdet 10 korsar SMA 20 ovanifrån finns det baisseartad crossover.

När det finns en hausseartad crossover kan en swingtrader gå in i en köpposition och när det finns en baisseartad crossoverhandlare kan lämna positionen som visas i nedanstående diagram.

MACD Crossovers

MACD Crossovers är en av de mest populära indikatorerna som används för att bestämma trendriktningen och reverseringarna. MACD består av två rörliga medelvärden, MACD-linjen och signallinjen. Köp- och säljsignalerna genereras när dessa två rader passerar varandra.

När MACD faller under signallinjen är det en baisseartad signal som indikerar att det kan vara dags att sälja. På samma sätt, när MACD stiger över signallinjen, ger indikatorn en hausseartad signal, vilket antyder att tillgångens pris sannolikt kommer att uppleva fart uppåt. Här är exemplet på MACD hausse och baisseartade crossovers:

Bollinger Bands

Swingtrading med hjälp av Bollinger-band är en av de mest populära teknikerna. Man kan använda denna indikator för att ta reda på handel med swing-handel på följande sätt:
Man bör vänta på att priserna kommer att beröra det lägre bandet, men Candlesticks kan också analyseras för att gå in i köppositionen när de berör det nedre bandet. Ytterligare trendbekräftelse görs när priserna passerar mellanbandet. Lämna din position när priserna tangerar det övre bandet och vänd in i en nedåtgående trend. Nedan är exemplet hjälper dig att förstå ovanstående punkter.

Fibonacci-retracement

Fibonacci retracement-mönstret kan också användas för att identifiera stöd- och motståndsnivåer samt omvändningsnivåer. Fibonacci-förhållanden som 23,6%, 38,2% och 61,8% kan användas som de potentiella reverseringsnivåerna.

En Swingtrader kan gå in i en säljposition om priset i en nedåtgående trend återgår till och studsar från 61,8% retracementnivån som fungerar som en motståndsnivå. De kan lämna säljpositionen när priset går ner och studsar från 23,6% Fibonacci-linjen som fungerar som en stödnivå.

Förutom dessa tekniska analysindikatorer som diskuterats ovan, bör man också känna till grundläggande fundamental analys. Kom ihåg att placera stoppförlust i din swingtrading eftersom det hjälper dig att minska dina förluster om handeln inte går som tänkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *