Swedbank i hetluften – nära stöd

Är det panik, eller kan jag lugna mig? Ska jag köpa en säljoption för att skydda mitt innehav i Swedbank. Ja, det kan vara en bra ide’.

Just nu när det här skrivs, har Swedbank gått ned till sin starka stödnivå. Det vill säga, har du inte sålt, avvakta och se om den går igenom nedåt. Swedbank kanske kommer med en dementi under kvällen eller regeringen kommer med ett uttalande som gör att aktien vänder upp från sin stödnivå.

Stödet på cirka 160 kr, innebär att många har köpt där tidigare och upplevt en kursuppgång. Och det kan ju hända igen, så en del köper vid stödet för att sannolikheten upplevs som stor att aktien går upp igen. “Den gjorde det ju förra gången.”

Swedbank support lines

Nästa stöd ligger på c:a 150 kr och sedan på 120 kr. Om penningstvättshärvan löser sig, finns det tidigare toppkurser på runt 220 kr.

Sammanfattning: Hårdbevaka Swedbank, men gör ingenting förrens ytterligare besked kommer. Om kursen går ned till 156 kr, då kan det vara dags att agera. Sälja, ställa ut köpoption, köpa säljoption.

Syftet med denna blogg är att hjälpa användare av Vikingen att tjäna mer pengar med hjälp av programmet, samt att ge tips till dem som kanske vill börja med programmet. Författaren själv har inga egna innehav i Swedbank. Bolaget Vikingen tjänar ingen courtage på tipsen. All handel sker på egen risk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *