Oljepriset är redo att rusa

Oljepriset är redo att rusa och dett fjärde raka kvartalsnedgång borde vara dess sista. WTI-råolja försöker stabilisera sig över $70-nivån eftersom oljemarknaden är avsedd för ett underskott under andra halvåret. Utsikterna för rå efterfrågan har för mycket undergång och dysterhet prissatta eftersom utsikterna för USA och Kina bör förbli optimistiska. Kina kanske köper billigare rabatterad rysk råolja, men snart kommer de att kräva mer och dessa köp kan bredda sig eftersom de sakta ger mer ekonomisk stimulans. Nyckeln för olja kommer att vara om saudierna förblir aggressiva när det gäller att få denna marknad stramare med en förlängning eller något djupare produktionsnedskärningar.

Sommarens högsäsong är här i USA, men vissa resplaner kan påverkas eftersom mer än en tredjedel av USAs befolkning är under luftkvalitetsvarningar. Röken från den kanadensiska skogsbranden har störst inverkan från mellanvästern till östkusten.

Nästa vecka kommer fokus ligga på OPEC-seminariet, som sannolikt kommer att innehålla en uppdatering om vad saudierna tänker inför nästa månad. Saudi Aramco kommer också att sätta priser för augusti, vilket kommer att låta oss veta hur dålig efterfrågesituationen har blivit eller om de kommer att komma närmare att konkurrera med de ryska priserna.

Källa: Vikingen.se

Om Vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter, kursdata, tabeller och börskurser kan du sortera ut de mest intressanta ETFerna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *