Marknadsöversikt: Börs-räntor-metaller

Vikingen Börs med marknadsöversikt

Vikingen är ett fantastiskt redskap för att tolka var börsen är på väg, hinna sälja i tid och hitta vinnare. Genom att börja med en marknadsöversikt: Börs-räntor-metaller, är det lättare att förstå aktietipsen. Se nedan->

Marknadsläge USA

Nasdaq rör sig sidledes, men med stor oro. Det är stora förändringar både upp och ned. Svårt att vara långsiktig i en sådan marknad. Det stormar helt enkelt. På det stora hela står börsen still. En satsning på aktier med hög utdelning har varit en bra placering. Men blir det så i fortsättningen?

S&P 500. Index för de 500 största aktierna i USA. Rör sig också mycket upp och ned. Extra intressant är dubbeltoppen som nu har bildats, men ännu inte gett någon signal. Bevaka. Under 2800 ger en kraftig säljsignal. Över 3100 en köpsignal.

Sverige

I genomgången av marknadsöversikt: Börs-räntor-metaller, har vi kommit till Stockholmsbörsen, OMXS30: I Sverige står det mest stilla sedan c:a 2,5 år, men rör sig ännu mer, mer volatilt. Ganska tråkig börs, stock picking gäller. Dvs var noga med vad du väljer. Antingen satsa på aktier med utdelning och sitta lugnt i båten, eller handla kortsiktigt. Leta rätt på kortsiktiga köp. Svårt för den som handlar på medellång sikt.

Metaller – en översikt av några metaller

Det är oroligt, alltså går guld upp. Hur svårt kan det vara? Koppar och aluminium trendar nedåt, inget bra för konjunkturen. Till och med oljan har en trend nedåt. Alla dessa 4 tyder på en lågkonjunktur.

Räntor/Valutor

Håller ekonomin på att kollapsa? De långa räntorna sjunker dramatiskt. Låg efterfrågan på lån. Arbetslöshet på gång? Om färre investerar, blir fler arbetslösa vilket sänker konsumtionen, allt hänger ihop. Svenska kronan sjunker fortfarande i värde mot dollar och Euro.

Sverige 10 års statsobligation                           USA 10 års statsobligation                           USD/SEK, SEK sjuker i värde.

USD/SEK, SEK sjunker i värde.

Vi får hoppas att den låga svenska kronan gör att vi så småningom blir så billiga att exporten ökar.

 

Klicka här och se de olika programpaketen i Vikingen. Från 49 kr/månad till 2500 kr/månad. Eller 490 kr/år till 25000 kr/år.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *