Köpsignaler för aktier i juni

Jyske Bank

Köpsignaler för aktier i juni

Det är nästan bara aktier från USA som ger köpsignaler för aktier i juni. Dessa aktietips grundar sig på autopiloten 03 i Vikingen. Ett filter som grundar sig på att aktien ligger i köpläge med modellen BEST för dag OCH vecka OCH månad. Det vill säg dessa aktier har större chans att stiga, än de som har tillfälliga signaler. Filtret ger en lista med aktier. Listan bläddrar jag igenom med en arbetsyta som innehåller Dag Multimodell, Vecka RSI och Kursband, samt månad med modellen BEST.

Att ta fram köpsignaler för de bästa aktierna

“En bra aktie, är en aktie som stiger.” Citat Peter Östevik. Men hur kommer man fram till det? Jag vill ju också hinna med att sälja, så det är bra om aktien stiger minst några dagar eller veckor.

Dagsdiagram använder jag mest för att sålla bort aktier med låg omsättning. Dagsdiagram är bra för att titta på volymen. Volymen bör öka mycket när aktiekursen förändras mycket. Eftersom det då blir en signal som håller i sig ett par dagar. Signalerna i veckodiagram brukar vara lönsamma och där ser man även om den medellånga trenden bryts upp eller ned. Lågt och stigande RSI är bra. Ännu bättre om RSI har en dubbelbotten. Vecko-kursband är en bra medelvärdesmodell som filtrerar bort onödiga köp. Modellen Bollinger vecka går lika bra.

Månadsmodellen med BEST kanske är världens bästa modell för långsiktigt sparande. Där ser man även vart trenden på lång sikt är på väg, då det är bra att ha en positiv trend i ryggen utifall aktien skulle tillfälligtvis gå ned.

Att Equinox har en formation av en upp-och-nedvänd huvudskuldra i vecko-diagrammet, gör det extra intressant, eftersom det visar på ett omslag i trenden uppåt med cirka 90% sannolikhet.

Intressanta nyckeltal för köpsignal

Om en aktie ser ut att vara köpvärd, tittar jag närmare på själva bolaget. Vad sysslar bolaget med?  Verkar de i en bra bransch? Hur ser nyckeltalen tal ut? Nyckeltalen för nordiska bolag hittar du med kommandot Visa-Nyckeltal eller tabeller -> Fundamenta eller Analytiker -> FA-graph och modeller. Bolagets verksamhet står under Visa -> Bolagsbeskrivning. Vikingen har bara nyckeltal för nordiska bolag, ej från USA.

Saknar du något nordiskt bolags nyckeltal, finns de att köpa här: Tillägg – Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare (vikingen.se).

Till slut försöker jag hitta de senaste nyheterna och rapporterna från bolaget. Förstås är det bra om försäljningen ökar, att man släppt en ny produkt, fått ett godkännande eller åtgärdat en krisande situation, etc…

Listan på de bästa aktierna i juni

Av alla aktier i Norden och Usa, bedömer jag att följande aktier har bäst förutsättningar för att gå upp enligt den beprövade metoden ovan:

Instrument Last
ADVANCED ENERGY INDUSTRIES 105
BEACON ROOFING SUPPLY 73,4
CITIZENS FINANCIAL SERVICES 91,3
ENCORE WIRE 185
EQUIFAX 224
FORZA X1 3,12
GMS 68
GREENE COUNTY BANCORP 31,2
JYSKE BANK 524
MOOG A 109
NAUTILUS BIOTECHNOLOGY 3,31
NORSE ATLANTIC 21,9
RUSH ENTERPRISES A 58,6
TALKSPACE 1,21

Jag är lite tveksam till flygbolaget Norse Atlantic, eftersom de går med förlust. Dock ljuger inte diagrammet, någon vet mer än mig….

OBS! All handel sker på egen risk. Ett tips här är ingen garanti för kursuppgång. Vikingen Financial Software AB tar ingen del av dina vinster eller förluster.

Du som har Vikingen Börs, Trading eller Maxi – Använd Autopiloterna !!! De gör att det går mycket fortare att hitta köp- och säljsignaler. Du som har Maxi – använd autopiloten Maxi01 för att filtrera fram bra optioner att utfärda eller att köpa!! Mycket hög träffsäkerhet.

Köpsignaler i juni kommer från Vikingen

OBS ! 10 % rabatt på allt i Juni. Skriv till support@vikingen.se

Här kan du se en jämförelse: Detaljerad jämförelse

Här är alla tillägg utöver baspaketen. Allt går även att lägga till Vikingen Mini.: Tillägg