Brasiliens äldsta bank tillåter invånare att betala sina skatter med krypto

En stor brasiliansk bank, Banco do Brasil, erbjuder ett nytt och bekvämt alternativ för landets invånnare att betala sina skatter med krypto. Enligt ett uttalande som publicerades av den brasilianska banken Banco do Brasil den 11 februari är det nu "möjligt" för brasilianska skattebetalare att betala sin skatteräkning med krypto i ett gemensamt initiativ med det brasiliansk-baserade kryptoföretaget Bitfy.

En stor brasiliansk bank, Banco do Brasil, erbjuder ett nytt och bekvämt alternativ för landets invånnare att betala sina skatter med krypto. Enligt ett uttalande som publicerades av den brasilianska banken Banco do Brasil den 11 februari är det nu “möjligt” för brasilianska skattebetalare att betala sin skatteräkning med krypto i ett gemensamt initiativ med det brasiliansk-baserade kryptoföretaget Bitfy.

Detta besked placerar Banco do Brasil i framkanten av de “nya finansiella teknologierna.” Den omfattar moderna lösningar och ger användarna tillgång till den senaste finansiella teknologin. Bankens antagande av krypto för skattebetalningar kommer att medföra större bekvämlighet för användarna och utöka möjligheterna för myndigheterna som tar ut skatter.

Ökar acceptansen för kryptovalutor

Lucas Schoch, VD för Bitfy sade “Den nya digitala ekonomin är en katalysator för en framtid full av fördelar. Detta partnerskap gör det möjligt att utöka användningen och tillgången till ekosystemet av digitala tillgångar med en nationell räckvidd.”

Processen att betala skatt med krypto är enkel, användaren väljer den kryptotillgång de vill betala med. Omvandlingen till den brasilianska realen, den nationella valutan, sker omedelbart. Användare kan komma åt sin skatteinformation genom att skanna en streckkod eller ange sitt skattenummer och kan validera uppgifterna innan de bekräftar betalningar.

Brasilien håller på att bli en mer kryptovänlig nation, eftersom landets president i december 2022 undertecknade ett lagförslag som legaliserade användningen av kryptovalutor.

Lagen i Brasilien betraktar flera kryptovalutor som lagliga betalningsmetoder, även om den brasilianska lagstiftningen inte erkänner Bitcoin som ett lagligt betalningsmedel. Den upprättade också en licensordning för kryptoföretag, fastställde kryptorelaterade brott och reglerade transaktioner. Lagen ska träda i kraft i juni 2023.

Ett steg före

Antalet kryptoanvändare i Brasilien har ökat, och landet ligger nu på sjunde plats på Chainalysis 2022 Global Crypto Adoption Index. Institutionell användning av kryptovalutor har också ökat, med mer än 12 000 företag som förklarar att de äger kryptotillgångar i augusti 2022.

De pro-krypto-åtgärder som den brasilianska regeringen har gjort har nyligen fått beröm från Ripples vd Brad Garlinghouse, som berömde regeringen för att ha tillhandahållit “ledarskap” och “tydlighet” för kryptoindustrin.

“Att ta ett ögonblick tillbaka från vad som händer i USA – bara under de senaste veckorna har antalet positiva (eller åtminstone på väg i riktning mot CLARITY) globala regulatoriska utvecklingar stimulerat”, säger Garlinghouse.

Banco do Brasils partnerskap med Bitfy markerar en viktig milstolpe i antagandet av kryptovalutor i Brasilien och befäster ytterligare landets position som ledande inom kryptoindustrin. Bankens åtagande att ge sina kunder tillgång till den senaste finansiella teknologin är ett positivt steg för banken och landet.

Lär dig Investera i ETF:er hos InvestoRunner (på svenska)

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och dessutom sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera fram de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna etc..

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detailed Comparison – Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *