Är aktiebörsen på väg ned?

Going down

Är aktiebörsen på väg ned eller upp? Just nu är den uppåtgående trenden bruten på flera börser.

Det allmänna rådet blir att ställa in sig på en fallande börs. Sälja aktier, byta till räntefonder eller bara låta pengarna stå på kontot. Andra sätt att tjäna pengar när börsen går ned är att ställa ut köpoptioner. Om börsen dessutom går snabbt ned, kan det vara en god ide’ att köpa säljoptioner. Går nedgången långsamt är det däremot oftast bra att inte köpa säljoptioner. Du kan även köpa BEAR-certifikat i en fallande börs.

Är Nasdaq på väg ned?

Ja, trenden är bruten och senast betalt är lika med senast betalt. Det är ett tryck nedåt. Nedan visas ett veckodiagram från Vikingen. Observera att volymen inte behöver öka i en nedgång, utan index kan sjunka av egen tyngd. Om det blir förhöjd volym, då kan det vara dags för en snabb nedgång och läge för säljoptioner.

Nasdaq is going down
Nasdaq har brutit uppåtgående trend.

Är börsen i Japan på väg ned?

Är aktiebörsen på väg ned eller upp i Japan? Nedanstående bild visar ett dagsdiagram från Vikingen med flera starka säljsignaler. Tyvärr.

  1. Uppåtgående trend är bruten
  2. En omslagsformation i forma av en huvud-skuldra-formation har bildats och brutit igenom halslinjen.

Huvudskuldraformation är en av de säkraste prognoserna för ett omslag i trenden.

Ja, börsen i Japan är på väg ned, Nikkeiindex visar på en nedgång i Japan.

Nikkei with strong trend change
Huvudskuldra och bruten trend i Nikkei

Är alla aktiebörser på väg ned?

Är aktiebörsen på väg ned och gäller det alla börser? Ja, tyvärr verkar det så nu.

Här är arbetsyta från Vikingen som visar på flera börser på samma bild. Som du ser, lutar alla börser ned?

Varför? Kan det vara för att risken för världskrig har ökat?

Many stock chnge indexes are going down
De flesta börser följer varandra

Använd i Vikingen och sälj i tid när börserna går ned

Du som har Vikingen Maxi kan se vilka optioner som det är dags att köpa och förhoppningsvis tjäna pengar på i nedgången. Har du inte Vikingen Maxi, kan du ändå lägga till certifikat, futures, indexoptioner, aktieoptioner, räntefonder till ditt abonnemang för att hitta värdepapper som ökar i värde.

Om du kör autopiloten Maxi02 i Vikingen Maxi som sorterar fram optioner med starka signaler så får vi idag , torsdag 18 april kl 12.30 följande förslag att köpa: EQT4R270, en säljoption i EQT.

Egna innehav när aktiebörsen går ned

Min sambo och jag har sålt nästan alla aktier för två dagar sedan och har gått över till räntefonder. De enda aktier vi har kvar är MPC, MCCormick, Serstech och Lundin Mining.

Disclaimer

Naturligtvis kan vi inte lova att börsen kommer att bete sig som det beskrivs ovan. Vi tolkar bara det som börsprogrammet visar. Du tar all risk själv på att dina placeringar blir lyckade. Vikingen Software Financial AB tar ingen del av din förlust eller vinst vid handel av värdepapper.

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *