Hej – så går det efter två veckor i Vikingens Investeringsskola!

Silver dollar fish

Silver dollar fish

Vikingens Investeringsskola startade den 13/5. Häng på oss i bloggen för att se vad vi sålt och köpt. 

Idag den 27/5, har vi varit igång i Vikingens Investeringsskola under 14 dagar. Vi startade den 13/5 med 10 000 kr och idag är portföljen värd 10 618 kr. Nedan ser du hur det gått, vad vi valt att sälja och kommer köpa. Häng på!

Aktieinnehav idag 27/5, samt sälj och köpförändringar som görs efter det att vi publicerat denna blogg:
Gränges AB  vi behåller Gränges fastän den står still just nu, eftersom den fortfarande trendar uppåt.
OEM Automatic  vi köpte denna aktie eftersom den bröt igenom sitt motstånd och hade ett bra pris för oss. OEM visar att den fortfarande kan gå upp ytterligare, innan den med största sannolikhet stannar av. Men vi väljer att sälja med en vinst idag och frigöra lite kapital.
Hoist Finance (förvärvar konsumentfodringar). Vikingens veckodiagram för denna aktie visar fortfarande fin trend upp. Vi behåller men fortsätter att bevaka aktien.
24SevenOffice Group AB, ett glädjeämne! Denna aktie som vi köpte den 17/5, trendar mycket fint uppåt. Sedan köpet, när vi fick en fin köpsignal i Vikingens månadsdiagram med BEST-modellen, så har aktien ökat 300%. Så rekommendationen är: köp mer av denna aktie om du känner dig manad! Den har är en bra bit kvar upp tills den når sin tidigare topp på 56 kr. Nu ligger aktien på 22 kr.
Hexatronic (HTRO), månadsdiagrammet i Vikingen visar att denna aktie bara har påbörjat sin uppgång (120 kr har varit toppkursen). Vi bevakar aktien som nu ligger på drygt 57 kr, när den når 58-59 kr planar den troligen ut och vi kommer kanske att sälja!
Frontline Plc som ligger på NYSE och tuffar och går. Ett tryggt ankare i vår portfölj.
LL Lucky Games AB köpte vi den 21/5 för att den visade stark uppgång, var billig och lite udda. Vi köpte 20 aktier för 0,650 kr eftersom vi hade en blygsam summa att handla för (14 kr). LL Lucky Games trendade starkt uppåt förra veckan men nu kommer man inte in på företagets webbsida, vilket är ett dåligt tecken tycker vi. Vi säljer våra 20 aktier med en liten förlust per aktie. Bättre att stiga av i tid än att vänta.

Vi säljer OEM och LL Lucky Games och köper Silver!
Nu har vi totalt 1792 kr att satsa på nytt. Vi investerar pengarna genom att köpa certifikat på silver. Vi väljer Bull Silver x15 Nordnet. Det är dock viktigt att du som investerar är medveten om att certifikat innebär en extra risk. De kan givetvis gå upp, med i detta fall en hävstång på x 15. Men de kan också gå ned. Men vi litar på köpsignalerna i Vikingen och är beredda att ta en kalkylerad risk!

Som vi berättade i Vikingens Nyhetsbrev i fredags den 24/5, så har silver fallit ner till sitt motstånd och Vikingen indikerar en uppgång. Så här skrev vi i Vikingens nyhetsbrev:

“Silver har gått ned till sitt stöd på 30 USD. Nu trendar ädelmetallen uppåt. Är en vändning på gång? I så fall är det extra intressant med Silver certifikat. Följ certifikat om det ingår i ditt Vikingen abonnemang. Lägg till Certifikat i Vikingen om du inte har det”!

Här kan du läsa en informativ artikel av Erik Forsell om handel med silver. 

Vad är Vikingen’s Investeringsskola?
Vikingens investeringsskola startade den 13 Maj 2024. Vi, två kvinnor utan enorma besparingar, har satsat 10 000 kr SEK och hoppas att du där ute tillsammans med oss vill lära dig hur du kan bli rik (-are) på börsen. Vår ambition är att du skall känna igen dig i oss och vilja följa med oss på resan från nybörjare till kunniga investerare. Oavsett om du är yngre och lite hungrigare med längre investeringshorisont (som Freya) eller om du är lite mer mogen med kortare tid kvar innan pensionen (som Catrin), hoppas vi att vår resa skall inspirera dig att lära dig mer om investeringar. Har du mer än 10 000 kr att investera så är det givetvis ännu mer intressant, men principerna är de samma.

Vikingen tar ut kursen!
Genom Vikingen Financial Software och vår mentor Peter Östevik väljer vi de aktier / andra investeringsobjekt som är mest köpvärda här och nu. Följ oss på FB och / eller Linkedin.

Vi hoppas att vår resa och ökade kunskap inom teknisk analys och aktiehandel skall få fler personer som just du att intressera sig. Det behöver inte ta lång tid eller vara komplicerat att investera på börsen. Vi lär oss steg för steg tillsammans. Med Peter Östevik som vår mentor! Peter har använt Vikingen i 37 år och har utvecklat flera av programmets unika modeller, bla BEST Modellen!

Fortsättning följer!
Vi ser fram emot att du följer oss på FB och / eller Linkedin.
Vi återkommer troligtvis med en kortare uppdatering den 31 Maj!
Men annars ses vi via denna blogg den 3 Juni igen.

Vikingen Financial Software vill påminna om att tidigare, positiva resultat inte alltid indikerar framtida vinster, och att all handel sker på egen risk.

Vänliga hälsningar
Catrin Abrahamsson-Beynon

 

 

Comments
  • Kommer in nu för att följa era innehav. Kan man läsa någonstans vilka datum ni köpt och sålt samt till vilka kurser. Har ni någon portfölj? Måste få läsa vad era köpråd ger och har gett hittills.
    Har ni nåoon annan bloggplats där mer detaljer angivits?

    Mvh

    Lennart Persson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *