Investerare i sportlovsaktiviteter hittade LC-Tec

Den 24 februari, dagen när alla stockholmare packade för att bege sig till fjällen och sportlovsveckan, kom teknikbolaget LC-Tec med sin rapport. Sedan tidigare har det kommunicerats att filmen Avatar II kom att bidra till en kraftigt ökad omsättning under det fjärde kvartalet 2022, eftersom LC-Tec bland annat tillverkar delar till de glasögon som används för att se 3D-filmer.

Den 24 februari, dagen då alla stockholmare packade för att åka till fjällen och sportlovsveckan, släppte teknikföretaget LC-Tec sin rapport. Det har tidigare meddelats att filmen Avatar II skulle bidra till en betydande ökning av försäljningen under fjärde kvartalet 2022, eftersom LC-Tec bland annat tillverkar delar till de glasögon som används för att titta på 3D-filmer.

Omsättningen ökade med 75,9 procent till 9,5 miljoner kronor (5,4), samtidigt som företaget lyckades redovisa en vinst på 0,3 miljoner kronor på sista raden. På årsbasis var det dock sämre, men detta kan fortfarande förklaras av koronapandemin. Sedan dess har LC-Tec deltagit i mässor i både Nederländerna och USA, där företaget nu har en försäljningsagent.

LC-Tec steg, utan några nyheter, med 27 procent när investerarna på sportlovet satt vid sina datorer igen. I och med att företagets nya vd Olle Westblom, som tidigare varit med om att göra Sivers Semiconductor börsnoterat, tillträder i slutet av 2022, är det möjligt att alla möjliga kostnader togs ut under fjärde kvartalet. Detta är inte ovanligt och inte heller fel, men det kommer att få nästa kvartal att se bättre ut.

En första volymorder har redan mottagits under första kvartalet i år, och eftersom LC-Tec redan har meddelat att man har ett nära samarbete med flera olika kameraleverantörer, hoppas man att ytterligare order kommer att komma in inom en snar framtid.

Om vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *