Silver är ett skydd mot förlust av köpkraft

Reallönerna har aldrig krympt så mycket som nu. Ädelmetaller som silver bibehåller däremot köpkraften eftersom silver är ett skydd mot inflationen.

Reallönerna har aldrig krympt så mycket som nu. Ädelmetaller som silver bibehåller däremot köpkraften eftersom silver är ett skydd mot inflationen.

Guld har under lång tid favoriserats av investerare, men det betyder inte att silver skall förbises. Till skillnad mot guld är silver en ädelmetall med stort industriell användning, cirka 50 procent av allt silver används industriellt. För guld är denna andel marginell,

Silver används i allt fler produktionsprocesser och är oumbärligt i framtida teknologier. Silver finns i mediciner, och eftersom det dödar bakterier är det populärt inom medicin. Silver används inom elindustrin och i den kemiska industrin, ofta som en komponent i legeringar, samt inom datorsektorn. På grund av dess speciella egenskaper kan silver inte ersättas med andra ämnen inom industrin, eller endast med svårighet. Återvinningsmöjligheterna är ganska låga, eftersom ädelmetallen ofta bara används i små mängder och återvinning därför skulle vara olönsamt.

En ny applikation av silver lanserades nyligen av NASA var uppfinningen av silverjonmotorn. När en satellit eller rymdfarkost befinner sig i rymden behöver den bara drivkraft för att röra sig. Hittills har giftiga kemikalier vanligtvis använts för detta ändamål. Nu kan silverjonmotorn komma att inleda en ny era. Silver används i bränslekällan, tillsammans med elektrolyter gjorda av silverfolie. Ett rymdskepp kan flyttas försiktigt men mycket mer exakt med denna applikation. Samtidigt minskas förbrukningen av giftiga kemikalier och elektricitet. NASA söker nu licenstagare för att kommersialisera denna nya teknik.

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och dessutom sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera fram de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna etc..

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detailed Comparison – Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *