Rädsla för lågkonjunktur stärker behovet av guldexponering

Det är svårt att undvika att fastna i den finansiella nyhetswebben angående en potentiell lågkonjunktur. Icke desto mindre bör det fortsätta att underblåsa en efterfrågan på tillgångar i säkra tillflyktsorter som guld och många ställer sig frågan om behovet av guldexponering.

Det är svårt att undvika att fastna i den finansiella nyhetswebben angående en potentiell lågkonjunktur. Icke desto mindre bör det fortsätta att underblåsa en efterfrågan på tillgångar i säkra tillflyktsorter som guld och många ställer sig frågan om behovet av guldexponering.

Under tiden fixerar kapitalmarknaderna på inkommande ekonomisk data för att se tecken på en väntande lågkonjunktur, medan vissa ekonomer eller marknadsexperter säger att ekonomin redan är i ett. Framför allt tillverkningsaktivitet kan antyda att stigande priser kan få den ekonomiska tillväxten att stagnera.

“Rädsla för lågkonjunkturen i USA avtar inte eftersom Philadelphia Federal Reserve lyfter fram ytterligare svaghet i sin regions tillverkningssektor, med aktiviteten som faller till en ny treårslåga”, rapporterade Kitco News.

“I torsdag sa den regionala centralbanken att dess utsikter för tillverkningsaffärer sjönk mer än väntat till -31,3 i april, en minskning från mars läsning på -23,2”, tilläggs rapporten. “Data missade avsevärt förväntningarna eftersom ekonomer letade efter en viss förbättring till -19,7.”

Fler bredare ekonomiska indikatorer signalerar också tecken på en lågkonjunktur. Ta Conference Boards Leading Economic Index, till exempel – det sjönk med 1,2% i mars, vilket var mer än 0,7% nedgång som ekonomer förutspådde.

Som Investopedia påpekade, detta “markerade dess största enstaka månads nedgång sedan april 2020 på höjden av pandemins ekonomiska turbulens.” Som sådan stärker det bara fallet för investerare att se över behovet av guldexponering.

“Guld har ett pris som tenderar att vara relativt okorrelerat till den bredare ekonomiska cykeln”, förklarade en Morningstar-artikel. “Dessutom har den uppfattat kontracykliska, trygga investeringsattribut samtidigt som den ses som en inflationssäkring.”

“Investeringar och smycken tar upp det mesta av den globala efterfrågan på guld, och en nedgång i efterfrågan är den viktigaste risken för kassaflöden”, tillade Morningstar. “En minskning av kinesiska investeringar i anläggningstillgångar, vilket minskar efterfrågan på koppar, skulle också ha en viss effekt.”

Om Vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter, kursdata, tabeller och börskurser kan du sortera ut de mest intressanta ETFerna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *