Majoriteten av alla aktierna i S&P500 har stigit i år

Den amerikanska BNP-siffran för det första kvartalet i år har reviderats upp med två procent och samtidigt steg de amerikanska konsumenternas förtroende. Consumer confidence steg till den högsta nivån på 17 månader vilket gett aktierna i S&P500 en skjuts uppåt.

De amerikanska husägarna är dämpade, men stigande amerikanska räntor påverkar inte bostadsmarknaden till skillnad från i Storbritannien och EU. Det kan tolkas som att en recession i USA är osannolik i år, men det kan eventuellt tolkas som att det kan komma i en mindre sättning.

I genomsnitt har aktierna i S&P500 stigit med 15 procent sedan årets början, medan Nasdaq har klättrat med det dubbla, upp 30 procent. Den digitala revolutionen drivs av AI, och ett ökat antal tech och cloud företag,

Manufacturing orders ökade med 1,7 procent i maj, hjälpt av stark efterfrågan på flygplan och bilar. De stora bankerna i USA klarade Federal Reserves stresstest.

S&P 500 har gått upp 4,7 procent i juni vilket gör det till det tredje positiva kvartalet i rad. Det var framförallt Techsektorn som höjde S&P 500 och steg 4,5 % i juni.

Källa: Vikingen.se

Om Vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter, kursdata, tabeller och börskurser kan du sortera ut de mest intressanta ETFerna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *