Kopparpriset stiger i takt med att bankoron lättar

Kopparpriset har stigit under veckan efter en affär om att köpa tillgångarna från den drabbade amerikanska långivaren Silicon Valley Bank (SVB) stimulerade riskaptiten på marknaden.

Kopparpriset stiger, priset på kopparterminer har stigit under veckan efter en affär om att köpa tillgångarna från den drabbade amerikanska långivaren Silicon Valley Bank (SVB) stimulerade riskaptiten på marknaden.

Koppar för leverans i maj på Comex-marknaden i New York nådde 4,11 USD per pund (9 042 USD per ton), en ökning med en procent jämfört med måndagens stängning.

Det mest omsatta kopparkontraktet i maj på Shanghai Futures Exchange steg med 0,7 procent till 69 650 yuan (10 134,89 USD) per ton.

“Koppar speglade uppgångar för råvarorna mitt i den förbättrade riskaptiten, men uppgångarna begränsades av svag efterfrågan i Kina” sa ANZ råvarustrateger i en marknadskommentar.

Den regionala amerikanska långivaren First Citizens BancShares tog upp SVBs tillgångar på måndagen, vilket utlöste ett lättnadsrally på finansmarknaderna oroliga över banksektorns turbulens.

Samtidigt sjönk efterfrågan på koppar nedströms i Kina något förra veckan på grund av “utländska makrofaktorer” och stigande priser, sa Huatai Futures analytiker i en marknadskommentar.

Om Vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *