Hur säkra är dina pengar?

Sökningar efter "is my money safe" har skjutit i höjden under de senaste dagarna eftersom människor oroar sig för effekterna av Silicon Valley Banks krasch. Google Trends-data, som upptäckts av bokföringslösningen för småföretag akounto.com, avslöjar att amerikaner är osäkra på hur säkra deras pengar är på banken, med sökningar på "är mina pengar säkra" ökat med enorma 400 % under de senaste två dagarna.

Sökningar efter “is my money safe” har skjutit i höjden under de senaste dagarna eftersom människor oroar sig för effekterna av Silicon Valley Banks krasch. Google Trends-data, som upptäckts av bokföringslösningen för småföretag akounto.com, avslöjar att amerikaner är osäkra på hur säkra deras pengar är på banken, med sökningar på “är mina pengar säkra” ökat med enorma 400 % under de senaste två dagarna.

En talesperson för akounto.com kommenterade uppgifterna: “Det är naturligt för människor att vara oroliga över pengarna på sitt bankkonto när de ser nyheter om en stor bankkollaps, men vid det här tillfället är det osannolikt att det påverkar den genomsnittliga personen.

“Banker arbetar med en process som kallas fraktionell reservbank, vilket innebär att de måste ha minst 10 % av alla kunders insättningar till hands så att folk kan göra uttag.

”De återstående pengarna lånas ofta ut till kunder eller placeras i stabila investeringar som amerikanska statsobligationer. Det sistnämnda säkerställer att bankerna får en nästan garanterad avkastning och genererar mer pengar än vad kunderna gav.

“SVB tog nästan 100 miljarder dollar av kundernas pengar 2021/2022 och investerade dem i statsstödda obligationer. En betydande del av dessa pengar spärrades in i 3,6 år till en ränta på 1,79%.

“Många av kunderna på SVB var teknikföretag i Silicon Valley, och anledningen till att de alla började dra tillbaka pengar var bristande intresse från riskkapitalister, vilket innebar att de behövde ta pengar från företagskonton för att betala driftskostnaderna. Och när många kunder började ta ut sina pengar fick banken slut på tillgängliga medel.

“Människor som är oroliga för att hålla sina pengar säkra borde stanna hos en större institution som har större chans att bli diversifierad. Det är också klokt att aldrig hålla högre än det belopp som täcks av Federal Deposit Insurance Corporation, vilket är $250 000 eller motsvarande med insättningsgaranti i Sverige, och om möjligt behålla dina besparingar på flera konton i olika banker.”

“Om någon tittade noga på SVB under fjärde kvartalet 2022, var eget kapital och förluster en växande källa till oro. Det senaste tillkännagivandet den 8 mars 2023 larmade både investerare och insättare, inklusive grundare av tekniska startups. Ischockens svar för insättare var att ta ut pengar nästa dag, vilket lämnade banken med negativa kontanter på mer än 1 miljard dollar. Det viktigaste för innovatörer och ledare, oavsett storleken på verksamheten de övervakar, är att ha ett starkt grepp om siffror så att de inte är beroende av någon annans eller så kallade “experts” berättelse. “

Studien genomfördes av Akounto, allt-i-ett-redovisningsprogramvaran för att hantera fakturor, utgifter, finansiella rapporter, betalningar och skatter.

Om Vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *