Har du hört talas om copy trading?

Copy trading eller som det också heter, social trading innebär att du som placerare tar rygg på en annan investerare. Det görs till exempel genom firmor som AvaTrade eller eToro, och när den första investeraren gör en affär så sker automatiskt samma transaktion på ditt konto, enligt i förväg inställda parametrar. Den investerare som du väljer att följa har ingen möjlighet att röra dina pengar, inte heller ta ut dem vilket ger en trygghet.

Copy trading, eller som det också kallas social trading, innebär att du som investerare tar rygg på en annan investerare. Detta sker till exempel genom företag som AvaTrade eller
eToro
och när den första investeraren gör en affär görs samma transaktion automatiskt på ditt konto, enligt förinställda parametrar. Den investerare som du väljer att följa har ingen möjlighet att röra dina pengar eller ta ut dem, vilket ger dig trygghet.

I Sverige finns bland annat följande
Nordic Trading
, en grupp handlare som arbetar med att utveckla sin handel genom att backtestera och utveckla nya strategier.
Nordic Trading
erbjuder bland annat möjligheten till copy trading, men också en community för dem som känner att de vill ha möjlighet att diskutera idéer med andra investerare. Att sitta och handla är ibland ett ganska ensamt jobb, och därför är det inte ovanligt att olika handlare samlas i olika gemenskaper och Discord-grupper. På så sätt kan du som näringsidkare ställa frågor, öka dina kunskaper och lära dig av andras misstag, samtidigt som du delar med dig av dina egna erfarenheter och misstag.

Om vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *