Fyra amerikanska teknikjätteaktier styr börsen

Fyra amerikanska teknikjätteaktier (Microsoft, Meta, Alphabet & Amazon) har stigit med i genomsnitt 43 procent under 2023 och resultaten som rapporterades förra veckan visade att de alla slog sina förväntningar.

Fyra amerikanska teknikjätteaktier (Microsoft, Meta, Alphabet & Amazon) har stigit med i genomsnitt 43 procent under 2023 och resultaten som rapporterades förra veckan visade att de alla slog sina förväntningar.

Vi har tidigare påpekat hur “snäv” det amerikanska börsrallyt i år bara har drivits av några få megakapitalaktier.

De åtta bästa aktierna i FAANG + M N T (Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Alphabet, Microsoft, Nvidia och Telsa) bidrog med +5,57 % till +5,13 % avkastning på de amerikanska aktiernas (S&P 500) rally i år-

Utan dessa 8 aktier… skulle den amerikanska börsen fallit -0,44 procent.

Ett sätt att läsa detta är att det döljer den verkliga svagheten och denna tolkning är inte fel.

Saxo Markets Hong Kongs chef för aktiestrategi Peter Garnry, CFA påpekar ett annat sätt att läsa det är att aktiemarknaden korrekt prissatte att megacaps skulle vara bättre på att öka intäkterna och slå uppskattningar i den nuvarande miljön.

Hur rankas de fyra amerikanska teknikjätteaktier som rapporterade förra veckan?

1:a plats: Microsoft

Microsoft bevisade Peters senare poäng genom att överträffa både intäkter och vinst per aktie (EPS)

De sa att AI kommer att vara en dominerande drivkraft för tillväxt i framtiden och kapitalutgifterna (utgifterna) har ökat för att tillgodose efterfrågan på datacenter när nya AI-system rullas ut.

Men UK Competition & Markets Authority har valt att blockera deras förvärv av Activision Blizzard för 75 miljarder USD.

2:a plats: Meta

Resultatet för första kvartalet visade två saker:

1) Förbättring av rörelsemarginalen på grund av kostnadssänkningar och detta bör helst bära in i utsikterna för andra kvartalet och 2023.

2) Investerare hoppades att Mark Zuckerberg kommer att tillkännage en ännu större minskning av kapitalutgifterna relaterade till Metaverse men förväntade kostnader I 2023 är lägre än deras tidigare guidning vilket var anledning att fira 🎉

3:e plats: Alfabetet

Reklam är en procyklisk bransch och ledande indikator på ekonomin eftersom företag ökar sina marknadsföringsbudgetar om de förbättrar sin syn på ekonomin.

Alphabet bekräftade att saker och ting kanske inte är så illa som det verkar med bättre än förväntade annonsintäkter på 54,6 miljarder USD jämfört med uppskattningsvis 53,8 miljarder USD.

De tillkännagav också ett återköpsprogram för 70 miljarder dollar som indikerar att ledningen har en positiv och förbättrad syn på reklambranschen.

Alphabets VD sa också på telefonkonferensen att nya AI-tekniker kan tillföra mervärde till dess reklamverksamhet och som sådana har resultaten för första kvartalet hjälpt investerare att lugna sig om Google i den nya eran av AI.

Hedersamt omnämnande🏅: Amazon

Vad är din syn på amerikanska teknikjätteaktier?

Om Vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter, kursdata, tabeller och börskurser kan du sortera ut de mest intressanta ETFerna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *