Flest investeringsmöjligheter per capita i Sverige

Det finns fler investeringsmöjligheter per capita tillgängliga för allmänheten i Sverige än någon annan plats i världen. Vad betyder det?

Det finns fler investeringsmöjligheter per capita tillgängliga för allmänheten i Sverige än någon annan plats i världen. Vad betyder det?

Med 1 113 börsaktier ligger Sverige på tredje plats i antal börsnoterade aktier per miljon invånare efter Luxemburg och Singapore. Men dessa marknader är utan tvekan det finansiella hemmet för utländska företag snarare än en återspegling av inhemska investeringsmöjligheter.

I Sverige är en stor majoritet av de börsnoterade aktierna (cirka 800 aktier) SmallCaps, MicroCaps och NanoCaps, bolag som du normalt hittar inom VC- eller angel-segmentet i de flesta andra länder.

Det innebär att ett stort ansvar vilar på enskilda investerare att göra sin egen research, förvaltning och riskbedömning.

Det betyder också att det finns mycket mervärde att tillföra för att hjälpa investerare i detta segment, både vad gäller analys och förvaltning.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och dessutom sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera fram de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna etc.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detailed Comparison – Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *