Dessa aktier är dyra av en anledning

Det finns aktier är dyra av en anledning... P/E-multipeln på 27x för "Magnificent 7" är långt över multipeln på 17x för återstående 493 aktier som ingår i det amerikanska referensindexet S&P500. Å andra sidan motiverar den (förväntade) försäljningstillväxtskillnaden något värderingspremien. Faktum är att CAGR-försäljningstillväxten 2023-2025 är 11 procent för Magnificent 7 vilket skall ställas mo 3 procent för resten av aktierna om ingår i detta index.

Det finns aktier är dyra av en anledning… P/E-multipeln på 27x för “Magnificent 7” är långt över multipeln på 17x för återstående 493 aktier som ingår i det amerikanska referensindexet S&P500. Å andra sidan motiverar den (förväntade) försäljningstillväxtskillnaden något värderingspremien. Faktum är att CAGR-försäljningstillväxten 2023-2025 är 11 procent för Magnificent 7 vilket skall ställas mo 3 procent för resten av aktierna om ingår i detta index.

Magnificent Seven-aktierna – S&P 500-jättarna Amazon.com (AMZN), Apple (AAPL), Googles moderbolag Alphabet (GOOGL), Meta Platforms (META), Microsoft (MSFT), Nvidia (NVDA) och Tesla (TSLA) – har blivit grupperade sedan starten av tjurmarknaden i januari 2023.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv. Vikingen är ett av Sveriges äldsta aktieanalysprogram.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *