Ark Invest väljer svensk mäklare för att lansera lokal fond

Fonden kommer att drivas av Ark Invest i linje med dess flaggskepp ETF ARKK, som tappade cirka 65 % förra året, men hoppade 30 % i januari

Fonden kommer att drivas av Ark Invest i linje med dess flaggskepp ETF ARKK, som tappade cirka 65 % förra året, men hoppade 30 % i januari

Den svenska mäklaren Avanza har lanserat en fond för lokala investerare som förvaltas av Ark Investment Management, företaget grundat av den amerikanska stjärnchefen Cathie Wood.

Avanza Disruptive Innovation by Ark Invest är en aktivt förvaltad fond som investerar i mellan 30 och 80 företag, främst i USA, som är ledande inom segmenten artificiell intelligens, DNA-sekvensering, robotik, energilagring och blockkedjeteknologi.

Fonden kommer att drivas i linje med Arks flaggskepp Ark Innovation-strategi, som lanserades 2014. Den har en löpande avgift på 0,9 procent.

Wood, vd för Ark, sa: “Enligt vår analys genomgår den globala ekonomin den största tekniska omvandlingen i historien.

“Vi vill exponera så många investerare som möjligt för de långsiktiga investeringsmöjligheterna som följer av denna förändring.”

Hon tillade: “Vi tror att Avanzas mission och vision stämmer mycket väl överens med vårt enda fokus på disruptiv innovation. Vi ser fram emot att göra vår strategi tillgänglig för svenska investerare vid sidan av Avanza .”

Den USA-baserade Ark Innovation börshandlade fonden, som hade 6 miljarder dollar under förvaltning i slutet av förra året, har uthärdat en tuff period av resultat på senare tid och tappade cirka 65 procent 2022.

Det har dock levererat en stark avkastning på cirka 30 procent sedan årsskiftet.

“Sättet som Wood och Ark Invest-teamet utmanar finansbranschen genom transparens, prissättning och deras framtidsvision passar bra med Avanza”, säger Jesper Bonnivier, vd för Avanza Fonder.

Enligt Avanza hemsida har mer än 14 000 personer redan tecknat sig för andelar i denna fond.

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och dessutom sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera fram de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna etc..

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detailed Comparison – Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *