Årets vinnare på Madridbörsen

Rese-boknings-mjukvaran Amadeus är årets vinnare på Ibex i Spanien, det vill säga Madridbörsen. Företaget meddelade i veckan att det återigen betalar en utdelning på 0,74 euro per aktier.

Rese-boknings-mjukvaran Amadeus är årets vinnare på Ibex i Spanien, det vill säga Madridbörsen. Företaget meddelade i veckan att det återigen betalar en utdelning på 0,74 euro per aktier.

Bolagsstämman har godkänt utdelningen av 0,74 euro per aktie. Det är bolagets första betalning sedan 2019, som kommer att betalas den 13 juli från resultatet 2022. Det kommer att representera hälften av koncernens vinst, totalt 333,4 miljoner euro.

Bolaget, som är det som stiger mest i Ibex under året med en ökning på 41,87 procent, återvänder för att belöna sina aktieägare. Idag har man godkänt utdelningen av en utdelning på 0,74 euro per aktie, den första sedan 2019, som kommer att betalas ut den 13 juli, belastat med källskatt.

Ett alternativ att titta närmare på för den som tror på ett ökat resande är The Travel UCITS ETF (7RIP ETF), en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

The Travel UCITS ETF (7RIP ETF)

Är det ett tecken på att resesektorn nu har återhämtat sig efter ett par tuffa år orsakade av pandemin?

Amadeus och 7RIP ETF är bara ett av de många utländska företag som finns i Vikingens databaser för historiska börskurser. Vill du också öka möjligheterna till att hitta ännu flera bra aktieaffärer? Kontakta vår kundtjänst så löser vi detta.

Om Vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter, kursdata, tabeller och börskurser kan du sortera ut de mest intressanta ETFerna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *