Vill du tjäna pengar medan du sover? Här är Warren Buffetts bästa utdelningsval

Den inflytelserika investeraren Warren Buffett har delat ut investeringsråd sedan början av sin karriär. Han är en stark förespråkare för värdeinvesteringar i välförvaltade aktier med stora bolag, sa Buffett en gång: "Om du inte hittar ett sätt att tjäna pengar medan du sover, kommer du att arbeta tills du dör." Här är hans bästa utdelningsval

Den inflytelserika investeraren Warren Buffett har delat ut investeringsråd sedan början av sin karriär. Han är en stark förespråkare för värdeinvesteringar i välförvaltade aktier med stora bolag, sa Buffett en gång: “Om du inte hittar ett sätt att tjäna pengar medan du sover, kommer du att arbeta tills du dör.” Här är hans bästa utdelningsval

Att investera i högkvalitativa utdelningsaktier kan hjälpa dig att generera avsevärda passiva inkomster, vilket skapar en stabil kudde för pensionering såväl som sidointäkter. Företag som kategoriseras som utdelningsaristokrater har en decennier lång historia av att regelbundet dela ut utdelningar, vilket gör dem till en bra inkomstkälla under turbulenta marknadsförhållanden och rädsla för lågkonjunktur.

Buffett, som för närvarande rankas som nummer 5 på Forbes lista över realtidsmiljardärer med ett nettovärde på 114 miljarder dollar, är en trogen anhängare av branschledande blue chip-aktier.

“Se upp för investeringsaktiviteten som producerar applåder; de stora dragen möts vanligtvis av gäspningar”, sa Buffett en gång.

Ta en titt på några av Buffetts mest bästa utdelningsval

Coca-Cola Co.

Buffett har sagt att utdelningsaktier är den “hemliga såsen” bakom Berkshire Hathaway Inc.:s framgångar. Han tog upp Coca-Cola Co. (NYSE: KO) i Berkshire Hathaways aktieägarbrev från 2022 och sa: “[Utdelning] tillväxt inträffade varje år, lika säker som födelsedagar.”

Buffett och hans högra hand Charlie Munger, vice ordförande i Berkshire Hathaway, investerade 1,3 miljarder dollar i Coca-Cola och fick 400 miljoner aktier 1994 när det genererade en utdelning på 75 miljoner dollar. Från och med 2022 har årliga utdelningar från Coca-Cola-aktier slungats till 704 miljoner dollar – en ökning med mer än 800 % på mindre än tre decennier.

Berkshire Hathaways andel i Coca-Cola värderades till 25 miljarder dollar från och med 2022, vilket är en ökning med mer än 1 800 % från den initiala investeringen på 1,3 miljarder dollar. Från och med förra året stod Coca-Cola-aktier för cirka 5 procent av Berkshire Hathaways totala innehav.

American Express Co.

Buffett gjorde liknande vinster på sin investering i American Express Co. (NYSE: AXP). Han investerade nästan 1,3 miljarder dollar i American Express 1995, vilket nu värderas till 22 miljarder dollar. Detta markerar en uppgång på nästan 1 600 procent i värderingen.

Kapitalvinster är inte den enda fördelen som American Express-aktier har genererat för Buffett. Världens största portföljförvaltare fick också utdelningsintäkter på 302 miljoner dollar från sina American Express-innehav 2022, upp från 41 miljoner dollar under den initiala investeringen 1995.

“Också dessa [American Express utdelning] checkar verkar mycket sannolikt att öka”, sa Buffett i Berkshire Hathaways aktieägarbrev 2022. American Express-aktier står också för nästan fem procent av Hathaways nettoförmögenhet.

Apple Inc.

Medan Apple Inc. (NASDAQ: AAPL) inte anses vara en utdelningsaktie av de flesta investerare, har teknikjättens utdelningar gjort aktien till en av Buffetts familjejuveler. Berkshire Hathaway har en andel på nästan 5,8 % i Apple.

Buffett beskriver Apple som ett “bättre företag än något annat vi äger.” Han tillskriver sin betydande andel i Apple till flera återköp av aktier som företaget genomfört under åren, vilket gör det “kostnadsfritt” för Berkshire Hathaway att öka sitt Apple-aktieinnehav.

Buffetts utdelningsinkomst från Apple var i genomsnitt cirka 775 miljoner dollar årligen 2020, enligt Berkshire Hathaways aktieägarbrev 2020. Apple har för närvarande 11 år av utdelningstillväxt i följd.

Tjäna pengar medan du sover

Warren Buffett sa berömt: “Om du inte hittar ett sätt att tjäna pengar medan du sover, kommer du att arbeta tills du dör.” Det är dags att sätta igång dina investeringar.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *