Vikingens Investeringsskola utökar med Aktietips!

Mera värde för dig som följer Vikingens Investeringsskola!
För att tillföra dig som följer denna blogg mera värde så utökar vi Vikingens Investeringsskola med aktietips som vi kallar “Veckans Analys” av StockCharts365.com.
Från och med fredag 7/6 kommer Bjørn Inge Pettersen på StockCharts365 att leverera “Veckans analys” här i denna blogg. “Veckans Analys” blir en analys av en intressant aktie i Norden, som Bjørn Inge valt ut. Emellanåt kommer analysen fokusera på aktuella och intressanta börsindex, råvaror och kryptovalutor. All analys sker givetvis genom Vikingen som Bjørn Inge Pettersen har själv har använt i stort sett sedan programmet lanserades 1986. Bjørn Inge startade med teknisk analys i unga år och har använt Vikingen i hela 36 år. Han har varit mycket nöjd med valet av Vikingen för teknisk analys, både i befattningar som börsmäklare, som teknisk analytiker, som fondförvaltare. och som privat investerare.

Bjørn Inge Pettersen, har de senaste 12 åren drivit Aksjeanalyser.com och har i dagarna startat upp den internationella tekniska analystjänsten som heter StockCharts365.com

I bloggen som kommer ut vecka 24 kan du ta den av Bjørn Inge Pettersen’s analys här i denna blogg. Se till att du och dina vänner och kollegor följer oss på FB och / eller Linkedin så ni inte missar något! Välkomna.

Innehav och kommentar till Vikingens Investeringsskola
Dessa aktier har vi
24SevenOffice Group AB, vi får leva med denna aktie ett tag till. Aktien nådde en topp den 29/5 och då borde vi sålt. Vi läser att företaget har bolagsstämma den 11/6. Vi hoppas givetvis det skall innebära ett lyft för aktien inför stämman och att vi kan åka med uppåt (för att sedan sälja), så vi väljer att behålla och avvakta. Inte bra att sälja en aktie som fallit tillbaka mot sitt motstånd.
Hexatronic (HTRO), denna behåller vi. Aktien har en bra utveckling på både kort och lång sikt.
MyFirstApp Sweden AB köpte vi i fredags, lite gambling, vår mentor Peter visste inte om detta och köpet var inte speciellt bra. Trenden är nedåt på denna aktie tyvärr. Vi behåller och hoppas på en uppgång då vi kommer sälja!
BankNordik P/F en Dansk Bank som vi behåller, aktien trendar sakta upp och har bra fundamentala data.
Per Aarsleff Holding  vi behåller detta välskötta företag som har en fin prognos.
Frontline Plc vi väljer att sälja aktien eftersom vi gjort god vinst på den. Vi köper det du ser längre ned. Tre aktier som nu trendar starkt uppåt.

Detta köper vi idag den 3/6 
För de drygt 4 000 kr SEK vi fick in efter försäljningen av Frontline köper vi följande:
Berner Industrier AB, aktien trendar kraftfullt uppåt och ger en stark volatil köpsignal i Vikingen. Aktien är undervärderad. Den köper vi.
Cell Impact från Örebro är ett intressant företag, aktien är definitivt i vår prisklass och slår deras affärside igenom kan detta vara en hit. Cell Impact utvecklar och tillverkar miljövänliga flödesplattor för bränsleceller och elektrolysörer, samt erbjuder tjänster i anslutning till kärnaffären.
Saniona AB är en annan intressant aktie i vår prisklass. Detta är ett biofarmaceutiskt företag i klinisk fas som är ledande inom modulering av jonkanaler för behandling av epilepsi och andra neurologiska sjukdomar. Denna aktie trendar fint uppåt just nu och vi köper lite av den också.

Förra veckan skrev vi om råvaran Silver
Om du vill investera i silver så kan det vara läge att köpa Bear Certifikat nu, dvs certifikat som tror på att den underliggande råvaran går ner. Dessa investeringar är dock mycket riskfyllda så ta det lugnt och investera bara en dag i taget.

Vad är Vikingens Investeringsskola?
Vikingens investeringsskola startade den 13 Maj 2024. Vi som skriver denna blogg har inga enorma besparingar, så vi har valt att satsa 10 000 kr SEK. Vi hoppas att du där ute tillsammans med oss vill lära dig hur du kan bli rik (-are) på börsen. Vår ambition är att du skall vilja följa med oss på resan från nybörjare till kunniga investerare. Har du mer än 10 000 kr att investera så är det givetvis ännu mer intressant, men principerna är de samma. Och i slutet av vecka 23 tillför vi alltså bloggen ännu mera värde genom att lägga till “Veckans Analys” av StockCharts365.com. 

Vikingen visar vägen!
Genom Vikingen Financial Software och vår mentor Peter Östevik väljer vi de aktier / andra investeringsobjekt som är mest köpvärda här och nu. Missa inget bloggavsnitt – följ oss på FB och / eller Linkedin.

Vi är tillbaka igen i slutet av vecka 23
då med “Veckans Analys” av StockCharts365.com. 
Välkommen!

Vi ser fram emot att du följer oss på FB och / eller Linkedin.
Ha en fin vecka!

Vikingen Financial Software vill påminna om att tidigare, positiva resultat inte alltid indikerar framtida vinster, och att all handel sker på egen risk.

Vänliga hälsningar
Catrin Abrahamsson-Beynon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *