Världens rikaste man förlorade elva miljarder dollar när LVMH föll

Bernard Arnault, världens rikaste man, fick 11,2 miljarder dollar utplånade från sin förmögenhet på en dag på grund av oro för att en avmattning i USAs ekonomi kommer att dämpa efterfrågan på lyxvaror.

Bernard Arnault, världens rikaste man, fick 11,2 miljarder dollar utplånade från sin förmögenhet på en dag på grund av oro för att en avmattning i USAs ekonomi kommer att dämpa efterfrågan på lyxvaror.

Grundaren av LVMH – vars erbjudanden inkluderar Louis Vuitton-handväskor, Moet & Chandon Champagne och Christian Dior-klänningar – hade sett sin förmögenhetsballong under större delen av 2023 när aktiekurserna för europeiska lyxföretag steg.

På tisdagen gav han tillbaka några av dessa vinster. LVMH-aktien föll med 5 % i Paris – det mesta på mer än ett år – mitt i en bredare nedgång som raderade bort cirka 30 miljarder dollar från den europeiska lyxsektorn.

Även med försäljningen har den franska miljardären fortfarande ett nettovärde på 191,6 miljarder dollar, enligt Bloomberg Billionaires Index. Han har lagt till 29,5 miljarder dollar hittills i år.

Gapet mellan förmögenheterna för Arnault och Tesla Inc.s Elon Musk, världens näst rikaste person, har krympt till bara 11,4 miljarder dollar.

Tisdagens rally kom efter en lång rally i LVMH:s aktiekurs, som fortfarande är upp 23% för året. MSCI Europe Textiles Apparel & Luxury Goods Index har stigit 27 %.

Deutsche Bank AG-analytiker Matt Garland och Adam Cochrane sa i ett meddelande att de förväntar sig att investerare kommer att bli mer selektiva med europeiska lyxaktier, med avtagande tillväxt i USA ett problem.

Om Vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter, kursdata, tabeller och börskurser kan du sortera ut de mest intressanta ETFerna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (viki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *