Stigande sockerpriser kan orsaka en olycklig Halloween i år

Sockerpriserna har stigit exponentiellt i år och kan leda till högre godispriser till Halloween. Tack vare ett sammanflöde av faktorer har termen "sockerflation" blivit en grej i spåren av stigande sockerpriser.

Sockerpriserna har stigit exponentiellt i år och kan leda till högre godispriser till Halloween. Tack vare ett sammanflöde av faktorer har termen “sockerflation” blivit en grej i spåren av stigande sockerpriser.

Särskilt dåligt väder har varit en primär katalysator för lägre utbud, nämligen uppkomsten av El Niño. Som sådan kan globala leverantörer som Asien och Brasilien inte möta efterfrågan. Torka och andra svåra väderförhållanden bidrar inte till tillväxt.

Nidhi Jain, en associerad specialist på undersökningsföretaget The Smart Cube, sa: “Intensiteten av den torra säsongen som El Niño kommer att påverka i år kan resultera i en 10-15% minskning av sockerrörsavkastningen globalt.”

Som sådan kan detta flöda över till högre godispriser den 31 oktober. Konsumenter fortsätter att köpa sockerrelaterade livsmedel, skillnaden är att de kommer att få betala mer för sina sötsaker i år.

“De stora godis- och snackstillverkarna Hershey och Mondelez, som tillverkar varumärken inklusive Reese’s Peanut Butter Cups och Sour Patch Kids, hanterar också höga sockerpriser, vilket bidrar till stigande kostnader, sa chefer under företagets resultatsamtal i april,” en Wall Street Journal artikel.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *